Tahrir Wall Street'te

İsyan ateşi ABD'ye sıçradı. Değişime sınırsız destek veren Obama yönetimi ise Wall Street'e kamp kurmak isteyen gençleri engelledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Eylül 2011 Güncelleme 19 Eylül 2011, 02:08
Tahrir Wall Street’te

İÇİNDEKİLER

Arap Baharı'nın sembolü haline gelen Mısır'ın başkenti Kahire'deki ünlü Tahrir Meydanı'nın protestocu gençleri, dünya gençliğine de örnek oldu. Ülkesindeki rejimler ve uygulanan politikalara karşı çıkan her milletten gençler, sokaklara çıkarak 'Değişim' sloganıyla sesini yükseltti. Arap diktatörlerin devrilmesine destek veren ABD de, Tahrir Ruhu'ndan nasibini aldı.

ABD ENGELİ
Amerikan gençliği, kapitalizmin sembolü haline gelen finans merkezi Wall Street'i işgal etmek istedi. Ancak, başkaları için demokrasi ve sınırsız özgürlük isteyen Amerika, gençlere göz açtırmadı. New York'ta bir araya gelen yüzlerce genç, "para hırsı, yolsuzluk ve sosyal bütçe kesintilerini" protesto amacıyla dünya finansının merkezi Wall Street yakınında gösteri yaptı. Genç göstericiler, New York Menkul Kıymetler Borsası'nın bulunduğu caddeyi işgal etmeye ve tıpkı Tahrir'de olduğu gibi burada kamp kurmaya çalıştı. Gençler caddeyi "Amerika'nın Tahrir Meydanı" yapmak istediklerini belirtti. Ancak tüm girişleri ve bankaların yer aldığı komşu sokakları kapatan polis, eyleme izin vermedi.

DÜZENE İSYAN
Finans merkezine yüzlerce metre uzakta protestolarını sürdüren göstericiler, "Yolsuzluk bitsin", "Bütçe kesintisine son", "New York, Wall Street'in para hırsına hayır diyor" yazılı pankartlar taşıdı.

CANIMIZA TAK ETTİ!
22 yaşındaki felsefe öğrencisi Julia River Hitt, "Bu, patronların para hırsına karşı bir gösteri. Wall Street'e geldik, çünkü burası çürümüşlüğün sıfır noktası. Artık canımıza tak ettiğini söylemeye geldik" diye konuştu.