Libya'da yönetimin Erdoğan'a danıştığı belge

UGK Başkanı Cibril'in Erdoğan'la Trablus'ta cuma namazı kılarken taşıdığı bir belgeyi ilk görenin Erdoğan olduğu ve kendisine belgedeki isimler hakkında danışıldığı iddia edildi.

Giriş Tarihi 19 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 19 Eylül 2011, 10:37
Libya’da yönetimin Erdoğan’a danıştığı belge

İÇİNDEKİLER

UGK Başkanı Mahmud Cibril'in, Başbakan Tayyip Erdoğan ile Trablus'ta cuma namazı kılarken taşıdığı bir belge, zarftan çıkardığı kısa süre içinde görüntülendi.

Libyalı fotomuhabir Muhammed Madi'nin blogunda yayınladığı belgede, yeni yönetimin bakanlar kurulu taslak listesi var. Belgede bazı bakanlıklar için birkaç alternatif isim yazıldığı görülüyor. UGK'nın iki numarası olan, mevcut yürütme kurulunun başındaki Mahmud Cibril'in ismi hem başbakanlık, hem de dışişleri bakanlığı hanelerinde mevcut. Sürpriz isimler arasında, Dışişleri Bakanı olarak Kaddafi'nin eski BM Büyükelçisi Abdürrahman Şalgam'ın atanması var.

Hürriyet'in haberine göre; Aslında yeni hükümetin dün resmen açıklanması bekleniyordu, fakat muhtemelen bu sızıntı yüzünden karar ertelendi. Yeni lider Mustafa Abdülcelil'in yarın BM Genel Kurul'u sırasında listeyi ABD Başkanı Barack Obama ile de paylaşacağı öğrenildi.