Facia teğet geçti

74 yaşındaki pilot, Nevada'da 800 KM hızla giden uçağı ile yere çakıldı. Uzmanlara göre, pilotun tecrübeli olması faciayı önledi. Olayda, 3 kişi can verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Eylül 2011 Güncelleme 18 Eylül 2011, 00:00
Facia teğet geçti

İÇİNDEKİLER

ABD'nin Nevada eyaletine bağlı Reno kentinde bir hava organizasyonunda, uçaklardan biri on binlerce kişinin gözü önünde yere çakıldı. Kazada 3 kişi öldü, 57 kişi yaralandı... Yaklaşık 75 bin kişinin şahit olduğu kaza, 12 televizyon kanalından canlı olarak yayınlandı. Uzmanlar kazada ölen uçağın pilotu Jimmy Leeward'ın çok daha büyük bir faciayı önlediğini söyledi. 74 yaşındaki emektar pilot, 800 kilometre hızla giden uçağını, 20 kişinin bulunduğu şeref tribünün önündeki locaya doğru değil de binlerce kişinin oturduğu açık tribünlere doğru düşürseydi, bilanço çok daha ağır olacaktı. Çarpmanın etkisi ile paramparça olan uçağın enkazlarının isabet ettiği kişilerin yaralandığı belirtildi. Katıldığı 120'den fazla yarış ile tanınmış bir pilot ve "Amelia" and "Cloud Dancer" gibi Hollywood filmlerinde tehlikeli sahnelerde rol alan bir dublör olan Leeward'ın, son derece tecrübeli olduğu ve uçaktaki bir arızanın kazaya neden olduğu iddia edildi.

Ailesi de ölecekti
Leeward'ın kontrolündeki "Galloping Ghost" (Dört Nala Giden Hayalet) isimli uçak, diğer 6 uçağa karşı mücadele ederken yarışın 3'üncü etabında önce yukarı doğru hızlanmaya başladı ve daha sonra da aniden burun üstü hızlıca düşüşe geçti. Aynı zamanda savaş gazisi olan Leeward'ın uçağı ile düştüğü yerde eşi, çocukları ve torunlarının bulunduğu açıklandı.