Araplar için Türk demokrasisi daha cazip

Giriş Tarihi 16 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 16 Eylül 2011, 23:02
Araplar için Türk demokrasisi daha cazip

İÇİNDEKİLER

Fransa'da yayımlanan Le Monde Gazetesi, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, İngiltere Başbakanı Cameron ve Başbakan Erdoğan'ın Libya'ya bir gün arayla yaptıkları ziyareti yorumladı.

Gazetenin yarın çıkacak sayısında yeralan başyazıda, Türkiye'nin, dinamik ekonomisi ve demokrasisiyle değişim sürecindeki Arap ülkelerine cazip geldiği vurgulandı.

Le Monde'un başyazısında, Sarkozy'nin Libya ziyaretinin zamanlamasında, hem iç hem de dış politika faktörlerinin ön plana çıkmış olabileceği görüşü dile getirildi.

Gazete, Sarkozy'nin ziyaretinin nedeniyle ilgili, 'İçeride Sosyalist Parti'nin başlattığı cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasını gölgelemek, dışarıda da Erdoğan'ın popülaritesinin önüne geçmek olabileceği' yorumunu dile getirdi.

Başyazıda, Erdoğan'ın, Libya'dan önce Tunus ve Mısır'a gittiği ve bu ülkelerde çok olumlu karşılandığının altı çizildi.

Le Monde gazetesinde yayınlanan başyazıda, ''Erdoğan, yetenekli bir şekilde Arap ülkelerinin demokratikleşme dalgası üzerine hareket etmesini bildi ' 'ifadesi kullanıldı.

Başyazıda, ''Türkiye'nin dinamik ekonomisi ve demokrasisiyle, değişim sürecindeki Arap ülkelerine daha cazip geldiği'' yorumu yapıldı.