Ambargo kalktı!

Giriş Tarihi 16 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 16 Eylül 2011, 23:37
Ambargo kalktı!

İÇİNDEKİLER

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yapılan oylamayla birlikte Libya Ulusal Geçiş Konseyi, Birleşmiş Milletler nezdinde kendi atadığı büyükelçi aracılığıyla temsil edilecek.

Birleşmiş Milletler'de Libya konusunda yapılacak üst düzeyli toplantıya da katılacak olan Ulusal Geçiş Konseyi yöneticileri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama da dahil çok sayıda dünya lideriyle de biraraya gelecek.

AMBARGO KALKTI
BM Genel Kurulu'nda ikinci Libya oylamasında ülkeye yönelik yaptırımlar kaldırıldı ve UGK'NIN silah ithal etmesi BM kararına bağlandı.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyesi Libya'nın petrol sanayii de yaptırımların kaldırılmasıyla serbest bırakılmış oldu, ticaretin yolu açıldı.

BM, Libya'da yeni daimi temsilcilik kurarak UGK hükümetine destekte bulunacak.

ÇATIŞMALAR KADDAFİ'NİN KALELERİNDE YOĞUNLAŞIYOR
Libya'daki çatışmalar ise Kaddafinin kalesi olarak görülen kentlerde yoğunlaşıyor..

Geçiş Konseyi birlikleri, iki haftadır kuşatma altında tutulan Beni Velid kentine girdi, ancak sert direnişle karşılaştı.

Kentten çekilen muhalifler, cephane stoğu yaptıktan sonra Beni Velid'e dönmeyi planlıyor.

Çatışmaların yoğun olarak yaşandığı bir diğer kent ise Kaddafi'nin doğum yeri, Sirte.

Geçiş Konseyi, Kaddafi yanlısı güçlerin ağır kayıp verdiğini duyururken, El Cezire televizyonu da, kentteki havaalanının Geçiş Konseyi birliklerinin eline geçtiğini haber verdi.