Spartacus öldü

Roma gladyatörlerin hayatının anlatıldığı ''Spartacus: Kan ve Kum'' adlı dizinin başrol oyuncusu Andy Whitfield, 39 yaşında kansere yenik düştü. Yıldız oyuncu, Sydney'de hayata veda etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Eylül 2011 Güncelleme 13 Eylül 2011, 02:30
Spartacus öldü

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de de ilgiyle izlenen televizyon dizisinde, Trakyalı bir köle iken acımasız bir gladyatöre dönüşen Spartacus'ü oynayan Andy Whitfield, önceki gün Avustralya'nın Sydney kentinde hayatını kaybetti. "Spartacus: Kan ve Kum" dizisinin en kıyıcı karakterini canlandıran Galler doğumlu aktör, geçen sezon öncesi diziden ayrılmak zorunda kalmıştı. Whitfield, diziyi bırakmak zorunda kaldığında, "Böylesine sıradışı bir projeden ve birlikte çalıştığım insanlardan ayrılmak zorunda kalmak benim için büyük bir hayal kırıklığı. Sanırım bu benim ve ailem için bir başka sıradışı yolculuğa çıkma zamanı" diye konuşmuştu.

SETLERE DÖNEMEDİ
Aynı zamanda modellik de yapan 'Spartacus', sinema kariyerine 2004 yılında 'Gabriel' ile başlamıştı. Yıldız oyuncuya 1.5 yıl önce Non-Hodgkin Lenfoma tanısı konmuş ve Yeni Zelanda'da tedavisine başlanmıştı. Bu yüzden dizinin çekimleri defalarca ertelenmişti. Andy Whitfield'ı tedavi eden doktorların teminat vermesi üzerine dizinin yapımcısı Starz Network aktörün iyileştiğini ve gelecek ay yeniden çalışmaya başlayacağını duyurmuştu. Starz'ın başkanı ve CEO' su Chris Albrecht ise "Kalbimiz ve dualarımız bu zor zamanlarında Andy ve ailesiyle birlikte" açıklamasını yapmıştı.

SEKS VE ŞİDDET
Gladyatörlerin seks ve şiddetle içiçe hapis hayatını anlatan dizide, okulun gaddar sahibi Batiatus'u John Hannah oynuyor. Güzel oyuncu Lucy Lawless, ise entrikacı eşi Lucretia'yı canlandırıyor.