Obama'ya Rakip Olacak

ABD'li aktör Matt Damon, 2012'de yapılacak başkanlık seçimleri için ünlü muhalif yönetmen Michael Moore tarafından aday gösterildi. Damon'dan henüz bir açıklama gelmedi.

Giriş Tarihi 15 Ağustos 2011, 00:00 Güncelleme 15 Ağustos 2011, 23:08
Obama’ya Rakip Olacak

İÇİNDEKİLER

Liberal siyaset blog'u Firedoglake'e bir açıklama yapan Moore, ABD'de sol kesimin Obama'nın Cumhuriyetçilerle yaptığı pazarlıkta kendilerini yok saydığına inandığını belirterek rahatsızlığını dile getirdi.
Damon'ın son yıllardaki siyasi tavrını "cesurca" diye tanımlayan ve ünlü aktöre aday olmasını tavsiye eden Moore, başkan olmadan önce aktörlük yapan Ronald Reagan'a gönderme yaparak, "Cumhuriyetçiler bize popüler biri aday olduğu zaman, kazandığını gösterdi. Hatta zaman zaman bir aktör bile yarışsa kazanabiliyor" dedi.

Hollywood'un 40 yaşına gelmesine rağmen halen "bebek yüzlü" diye anılan aktörü Damon, son olarak Güney Afrika rugby milli takımının kaptanını oynadığı Invictus filmindeki performansıyla eleştirmenlerden büyük övgü almış, kariyerinin zirvesinde olduğu yorumları yapılmıştı.

Dolayısıyla Moore'un geçtiğimiz günlerde Damon'ı, Obama'nın karşısında daha liberal bir alternatif olarak başkanlığa önermesi kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı.

Damon'dan Moore'un önerisiyle ilgili olumlu ya da olumsuz bir açıklama henüz gelmedi ancak ABD basınında tartışma şimdiden başladı. Birçok kişi bu öneriyi alayla karşılarken, bazı muhafazakar yazarlar da Moore'a tepki gösterdi.