15 yaşındaki çocuk Oslo katliamını anlattı

Giriş Tarihi 27 Temmuz 2011, 00:00 Güncelleme 27 Temmuz 2011, 22:51
15 yaşındaki çocuk Oslo katliamını anlattı

İÇİNDEKİLER

Norveç'teki saldırılardan kurtulan 15 yaşındaki Jo Granli Kallset, olayı anlatırken ''korkunçtu'' ifadesini kullandı.
Ulleval Hastanesinin önünde AFP muhabirine açıklamalarda bulunan Jo Granli Kallset, saldırıda göğsünden yaralanan 17 yaşındaki kız arkadaşını ziyarete geldiğini söyledi.

Adadaki saldırıyı anlatırken sesi titreyen ve hala şokta olan Kallset, ateş başladığında adadaki diğer gençlerle birlikte saklandığını belirterek, ''Korkunçtu, kovalandık... Saldırgan bize doğru geldi, tıpkı bir polis gibi görünüyordu. Teçhizatları tamdı, telsizleri, silahları, her şeyi vardı'' dedi.

Gözleri dalan Kallset, ''Bize polis olduğunu, adanın kıyısında bir tekne olduğunu söyledi. Ben de 'Selam, buradayız' dedim ve 2 saniye sonra önümdeki kayaya ateş etti, suya atladım. Bir katliamdı. Etrafımdaki herkes ölüyordu. Yaklaşık 1 saat yüzdüm ve her şey bitmeye yakınken toplanmış diğer insanlara doğru yüzdüm ve bir gemi bizi aldı'' diye konuştu.

Kız arkadaşının dom dom kurşunuyla göğsünden yaralandığını anlatan Kallset, ''Şimdi iyi. yürüyebiliyor. Ağır bir ameliyata ihtiyacı yok, sadece iyileşmek için zamana ihtiyacı var'' dedi.

Kız arkadaşı ve kendisinin dışında iki kişinin daha kurtulduğunu belirten Kallset, hala ölen insanları düşündüğünü; onları düşünmek, cenazelerine katılmak, sonra da olanları unutabilmek için ileriye bakmak gerektiğini söyledi ve ''Hayata devam etmek önemli'' ifadesini kullandı.