Ölü taklidi yaparak kurtuldu

Adrian Procon adlı kişinin ölü taklidi yaparak sağ kaldığı saldırıda bazı gençler ise denize atlayarak kurtuldu.

Giriş Tarihi 23 Temmuz 2011, 00:00 Güncelleme 23 Temmuz 2011, 16:44
Ölü taklidi yaparak kurtuldu

İÇİNDEKİLER

Norveç'in başkenti Oslo yakınlarındaki Utoya adasında dün düzenlenen ve en az 84 kişinin öldüğü silahlı saldırıda omuzundan vurulan bir kişinin ölü taklidi yaparak kurtulduğu ortaya çıktı. Adrian Procon adlı kişinin ölü taklidi yaparak sağ kaldığı saldırıda bazı gençler ise denize atlayarak kurtuldu.

Adrian Procon adlı kişi telefondan Skynews'e yaptığı açıklamada, Oslo'daki bombalı saldırının ardından kampta bir acil durum odası oluşturduklarını söyledi. bir polis memurunun da adaya geldiğini duyduklarında çok sevindiklerini belirten Procon, "Birden silah sesleri duymaya başladım ve ilk başta ne olduğunu anlayamadım. Ardından etrafımdakilerin koşmaya ve teker teker yere düşmeye başladıklarını gördüm." dedi.

Norveç'te böyle bir olay yaşandığına hala inanamadığını söyleyen Procon, arkadaşlarıyla birlikte ormanın içine kaçtığını bazılarının ise denizin soğuk sularına atladığını anlattı. Yüzlerce metre açıldıklarını belirten Procon, daha fazla gidemeyeceğini anlayınca geri döndüğünü belirten Procon, "Ben geri dönerken o (saldırgan) sahile geldi ve yüzmeye çalışan kişilere ateş etmeye başladı. Makineli tüfek gibi bir şeyle ateş ediyordu. Ateş ederken de hepimizin ölmesi gerektiği şeklinde bağırıyordu" dedi.

Sahile yaklaştığı sırada saldırganın kendisine silah doğrulttuğunu belirten Procon, saldırgana "Lütfen" diye bağırdığını belirtti. Procon, ardından yaşananları ise şöyle anlattı: "Bana bir sempati mi duydu bilmiyorum veya bir grup yerine sadece bir kişiyi öldürmek mi istemedi bilmiyorum ama o sırada bana baktı."

20 kadar kişiyle suyun kenarında bekledikleri sırada saldırganın geri döndüğünü belirten Procon, "Rastgele ateş etmeye başladı, insanlar yere düşüyordu ve ben de cesetlerin arasına saklandım. Yanıma bir metre kadar yaklaştı ve durdu. Nefesini ve botlarını hissedebiliyordum ve sağ arka tarafımdan vurulmuştum. Benim yarım büyüklüğünde bir kayanın üzerinde duruyordum, bacaklarım hala suyun içerisindeydi. Yüzükoyun yatıyordum ve yana yanıma yaklaşarak ölü olup olmadığımı görmek için bir el ateş etti. Hiç kımıldamadım ve beni ölü sandı" Procon, kayanın üzerinde yarım saat yattığını anlattı.
Saldırının düzenlendiği kampta yaşları 14-18 arasında değişen 600 kişinin olduğu sanılıyor.