Kabe'nin içi gül suyu ile yıkandı

Ramazan ayına hazırlık olarak Kabe'nin içi bugün Kral Abdullah'a vekaleten Mekke Valisi Prens Halid Al Faysal tarafından zemzem karıştırılmış gül suyu ile yıkandı.

Giriş Tarihi 02 Temmuz 2011, 00:00 Güncelleme 02 Temmuz 2011, 16:42
Kabe’nin içi gül suyu ile yıkandı

İÇİNDEKİLER

Kabe'de bulunan çok sayıda Umre ziyaretinde bulunanların büyük bir merakla izlediği Kabe'nin içinin yıkanma merasimi sonrası, Prens Halid ve beraberindeki heyet Kabe'nin içinde namaz kıldı ve Kabe'yi tavaf etti.

Kabe'nin yıkanma töreni, kılınan iki rekat namazla başlıyor. Daha sonra Kabe'nin iç duvarları beyaz örtülerle ve gül suyu karıştırılmış zemzem ile temizleniyor. Yerlere ise gül suyu karıştırılmış zemzem serpildikten sonra, sadece hurma yaprakları kullanılarak süpürülüyor. Kabe'nin duvarları ve tabanı son olarak yine beyaz örtülerle kurulanıyor, gül esansı serpildikten sonra misk tütsüleri yakılıyor.

Kabe, Ramazan ayına hazırlık için yapılan bir merasimle Şaban ayının 15'inde de yıkanıyor.

Hac döneminde Kabe'nin ipek örtüsü de değiştiriliyor. 658 metrekare siyah renkte ve altın işlemeli olan örtünün yapımında 450 kilogram ipek ve 15 kilo altın kullanılıyor.

Geçen yıl üç milyondan fazla Müslüman'ın Hac için ziyaret ettiği Kabe-i Muazzama, Hac dönemi dışında da dünyanın dört bir tarafındaki Müslümanlar tarafından ziyaret ediliyor.

Kabe-i Muazzama, cennetten indirilen Hacer-ül Esved taşını da üzerinde taşıyor.