Mucize ikizler

4 aylıkken dünyaya gelen İngiliz ikizler, mucizenin adı oldu. Azrail'e direnen bebekler 1 yaşına girdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Haziran 2011 Güncelleme 30 Haziran 2011, 00:00
Mucize ikizler

İÇİNDEKİLER

İngiltere, mucize ikizleri konuşuyor. 36 yaşındaki Zoe Crownshaw, hamile kaldı. Doktorlar, genç kadının bir değil, iki bebeğinin olacağını söyledi. Ancak bebekler çok aceleci çıktı! Ana rahmine düştükten 16 hafta sonra Oliver ve Maisy Pricey, dünyaya geldi. 24 haftalık kürtaj sınırının altında doğan bebeklerden Oliver 600, Maisey ise 670 gramdı. Doktorlar anneye acı haberi verdi: 'Yaşamaları yalnızca yüzde 7 bir ihtimal'.

İÇ ORGANLARI GELİŞMEMİŞTİ
İç organları yeterince gelişmeyen ikizler, doğdukları andan itibaren sağlık sorunlarıyla boğuştu. Uzun süre kuvözde kalan Oliver ve Maisey, üç haftalıkken kalp ameliyatı oldu. Kalp ameliyatından bir gün sonra, Maisey'e Avrupa'da büyük panik yaratan ölümcül EHEC bakterisi bulaştı. EHEC'i atlatan talihsiz Maisey'in 11'inci haftada da gözlerinde sorun çıktı. Retinasındaki kan damarlarının az gelişmiş olmasından ötürü Maisey'in gözlerine lazer ameliyatı da yapıldı.

DÖRT AY HASTANEDE KALDILAR

Tam dört ay hastanede ölüm kalım savaşı veren ikizler, sonunda bu savaştan galip çıktı ve 1 yaşına bastı. Bebeklerin annesi Zoe Crownshaw, akciğerlerinin biraz zayıf olmasından ötürü Maisey'in halen oksijen tedavisi gördüğünü ama bunun dışında ikizlerin sağlıklarının son derece iyi olduğunu söyledi. Genç kadın, "O kadar küçüklerdi ki, gerçek bebeklere benzemiyorlardı. Hastanedeyken doktorlar her gün öleceklerini söyledi. Şimdiyse bir yaşlarına girdiler. Bugünün geleceğini hayal bile edemezdim. Mutluluğumu anlatamam" dedi. Baba Charlie Crownshaw ise "Bebeklerimizin ölümünü beklerken ilk doğum günü mumlarını birlikte üfledik. İkizlerimiz tam bir mucize" diye konuştu.