Dersimiz İslam

6 ABD'li 'Türkiye'de Müslüman Olmak' adlı bir program çerçevesinde İstanbul'a geldi... Stajyer Müslümanlar 5 vakit namaz kılıp, İslam'ı tanıyacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Mayıs 2011 Güncelleme 17 Mayıs 2011, 10:07
Dersimiz İslam

İÇİNDEKİLER

Tayland'daki Kan Vakfı'nın (Blood Foundation) İslam'ı tanıtmak için organize ettiği "Türkiye'de Müslüman olmak" programı kapsamında İstanbul'a gelen 6 ABD'li stajyer, İslamiyet'i yaşayarak öğrenmeye başladı.
SELİMİYE CAMİİ'NE ZİYARET
ABD'nin farklı eyaletlerinde bir araya gelen kimya mühendisi Jennifer Elizabeth, öğretmen Alysan Neel, Nafees Akbar Ahmed, Türkiye'de doktora yapan Hristiyan teolog Scatt Bertrand ve eşi Abigali Bertrand ile gazeteci Krystell Jimerot adlı turistler, ilk olarak KADİM Kültürler arası Dayanışma Merkezi'nde buluştu. İlk derste İslamiyet hakkında eğitmen Arzu Yılmaz'dan teorik bilgi alan grup, 5 vakit namaz kılmaya başladı.

9 gün boyunca İslami kurallara göre yaşayacak olan grup, İstanbul'da cami ve müzeleri ziyaret edecek. Edirne'de Selimiye Camii'ne ve 2. Beyazıt Türbesi'ne gidecek gruba, program süresince 12 kişi, İngilizce olarak ayetleri anlatacak. Hz. Muhammed'in (SAV) hayatı, dünyadaki Müslüman ülkeler, mezhepler, İslam'ın ve imanın şartları, oruç ve hac gibi dini ritüeller öğretilecek.