Başpiskopos da Ladin'in öldürülmesini eleştirdi

İngiltere'Nin Canterbury Başpiskoposu Dr. Rowan William, El Kaide terör örgütü lideri Usame Bin Ladin'in öldürülmesini doğru bulmadığını söyledi.

Giriş Tarihi 05 Mayıs 2011, 00:00 Güncelleme 05 Mayıs 2011, 19:44
Başpiskopos da Ladin’in öldürülmesini eleştirdi

İÇİNDEKİLER

İngiltere'Nin Canterbury Başpiskoposu Dr. Rowan William, El Kaide terör örgütü lideri Usame Bin Ladin'in öldürülmesini doğru bulmadığını söyleyerek ABD yönetimini eleştirdi.

Kim olursa olsun silahsız birinin öldürülmesinin "çok rahatsız edici bir duygu" olduğunu belirten William, "Adalet, bir kişiyi hemen öldürmekle sağlanmaz." diyerek Obama yönetimini eleştirdi.

Geçtiğimiz hafta Cambridge Dükü ve Prens William ile Cambridge Düşesi Catherine Middleton'un nikahını kıymasıyla da gündeme gelen Canterbury Başpiskoposu, insanlara zulmeden birisi olsa bile El Kaide liderinin bu şekilde öldürülmesinin "adaletin yerini bulduğu" anlamına gelmeyeceğini savundu. Willam, "İnsanlara açıkça zulmeden savaş suçlusu biriyle karşılaştığımızda, adaletin görünür bir şekilde tesis edilmesi çok önem arz eder." şeklinde konuştu.

Hafta başında da York Başpiskoposu, Ladin'in öldürülmesini kutlayan insanları uyararak, Ladin'in "kötü bir insan" olabileceğini ama "şeytan" olmadığını söylemişti.