İran'dan PKK/PJAK'a darbe

İran'ın, terör örgütü PKK/PJAK'ın tehditlerini ciddiye almadı ve terör örgütüne yönelik operasyonlarını aralıksız sürdürüyor.

Giriş Tarihi 04 Mart 2011, 00:00 Güncelleme 04 Mart 2011, 11:40
İran’dan PKK/PJAK’a darbe

İÇİNDEKİLER

İran'lı Kürtlerin "haraç" şikayetleri üzerine harekete geçen Niru-i İntizami mensupları tarafından Merivan, Hacı Ümran, Kelareş ve Mahabad kentlerinde terör örgütü PKK/PJAK'lıların gizlendiği hücre evlerine yönelik eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda, "Rezan" kod adlı Mustafa Çelik, "Ruha" kod adlı İsmail Keyvanpur, "Akif" kod adlı Akif Celal Avcıl, "Azad" kod adlı Ayetullah Esen, "Erdal" kod adlı İzzettin Aktaş, "Berhudan" kod adlı Sait Soylu ve "Hogir" kod adlı Hayrullah Alphan isimli terör örgütü mensupları öldürüldü.

Güvenlik güçleri ile PKK/PJAK'lı teröristler arasında yaşanan silahlı çatışmada, Amjad Mohammadi Gasrian ve Hamed Ranjbar isimli güvenlik mensubunun hayatını kaybetti. Ölen güvenlik mensuplarının cenaze töreninde konuşan Vali Yardımcısı İraj Hassanzadeh'in, "PKK/PJAK terör örgütünün İran'daki Müslümanlar arasında mezhepsel bir ayrışma ve düşmanlık yaratmayı amaçladığını, taşeron örgüt PKK/PJAK'ın halkı arasında birlik ve beraberliği bozmaya çalıştığı, terör örgütüne yönelik operasyonların aralıksız devam edeceği ve yakalananların en ağır şekilde cezalandırılacağı" şeklinde açıklama yaptı.

İran'da 2009 yılından bu yana terör örgütü PKK/PJAK mensubu 9 terörist idam edilirken, haklarında idam cezası verilen örgüt mensubu sayısının 21 oldu. Geçtiğimiz ay Irak'ı ziyaret eden İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, terör örgütü PKK/PJAK'a karşı operasyonların aralıksız sürdürüleceğine, bölge ülkelerinin "ortak sorun" olan PKK/PJAK terör örgütüne karşı birlikte mücadele etmesi gereğine dikkat çekerken, Irak

Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari'nin de, "PKK/PJAK terörist bir örgüttür" diyerek, PKK/PJAK'ın Irak'ın terör örgütü listesine alındığını ilan etmişti.