Fehriye Erdal'a ucuz infaz

Sabancı Holding suikastlerinin sanığı, DHKP-C'li terörist Fehriye Erdal'ın öldüğü ileri sürüldü. İddiaya göre örgüt, saklanması çok masraflı olduğu için infazını uygun gördü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Şubat 2011 Güncelleme 27 Şubat 2011, 00:00
Fehriye Erdal’a ucuz infaz

İÇİNDEKİLER

Türkiye' nin "en zengin" ailelerinden birine suikast düzenlemekle suçlanan Fehriye Erdal'ın "fazla paraya" mal olduğu için öldürüldüğü ileri sürüldü. Tarihler, 9 Ocak 1996'yı gösterdiğinde Sabancı Holding, korkunç bir suikast zincirine sahne olmuştu. Otomotiv Grubu Başkanı Özdemir Sabancı, ToyotaSA Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe öldürülmüş, zanlı olarak Mustafa Duyar, İsmail Akkol ve Fehriye Erdal gösterilmişti.

BİR TÜRLÜ İADE EDİLMEDİ
26 Eylül 1999'da, Neşe Yıldırım adına düzenlenen sahte pasaportla Belçika'da yakalanan Erdal, o günden bugüne iki ülke arasında hep krize neden oldu. Türkiye'nin iade taleplerini sürekli reddeden Belçika, Erdal'ı, "ülkesinde işlediği suçlar" çerçevesinde 4 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ancak yine de teröristin firar etmesini önleyemedi! Yıllardır hep aranan Fehriye Erdal'ın, şimdi de kendi örgütü tarafından öldürülmüş olabileceği iddia edildi.

ARANMAYACAK!
Bu haber, Belçika'da aynı grup bünyesinde yayımlanan 'Het Belang Van Limbourg' ve 'Gazet Van Antwerpen' gazetelerinde yazıldı. Gazetelere konuşan ismi saklı yetkililer, Erdal'ın çok şey bildiği için öldürülmüş olabileceğini iddia etti. Terörle mücadele uzmanları ise "Erdal, organizasyonda küçük bir karides gibiydi. Önemsizdi ama çok şey biliyordu. Saklanması da örgüte çok maliyetli oldu" diye konuştu. Gazetelere konuşan savcılık kaynakları da öldüğü düşüncesiyle Erdal'ı artık aramadıklarını belirterek, bu dosyayı kapatmanın daha iyi olduğunu savundu. Belçika İçişleri ve Emniyet yetkilileri ise Erdal'ın öldüğüne ilişkin iddiaları doğrulamadı. Yetkililer, "Elimizde bunu doğrular bilgi yok" dedi.

YANILTMACA YAPABİLİRLER
SABANCI ailesinin avukatı Fernand Schmitz , "Benim bu konuda bilgim yok. Ama bu organizasyona ve onun çevresindeki insanlara baktığımda Erdal'ın öldürülmesi beni hiç şaşırtmaz. Belki de davada bir arpa boyu bile yol kaydedilememesinin nedeni, Erdal'ın öldürülmüş olmasıdır. Tabii ki bu yanıltmaca bir bilgi de olabilir" diye konuştu.


Duygu LELOĞLU