Kan kaybetti!

Halkının 'git' dediği Kaddafi en büyük darbeyi içerden yedi. 'Çöl tilkisinin' küçük oğlu Seyfülarap, askerleriyle birlikte isyancıların safına geçti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Şubat 2011 Güncelleme 26 Şubat 2011, 00:00
Kan kaybetti!

İÇİNDEKİLER

Ortadoğu'da kök salan liderler, bir bir devrildi. Tunus'ta Bin Ali'yi (71), Mısır'da Hüsnü Mübarek'i (82) koltuğundan eden isyan, Libya'nın kapısına gitti. 42 yıldır Libya'yı yöneten Muammer Kaddafi (69) halkı tarafından istenmeyen kişi ilan edildi. Ancak "Gerekirse şehit olurum" diyen Kaddafi tetiği çekti. 10 bin dolara kiralanan paralı askerler muhaliflerin üzerine ölüm yağdırdı. Kaddafi acımasızlığını konuştururken evlatlarını da kullandı.

BABAM İNTİHAR EDECEK
Eski bir asker olan Kaddafi'nin en küçük oğlu Seyfülarab Kaddafi de birliklerini alıp isyancıları bastırmakla görevlendirildi. Ancak dünyanın arkasını döndüğü Kaddafi ummadığı bir yerden darbe yedi. Seyfülarab Kaddafi, askerleriyle birlikte babasını devirmek için çabalayan isyancıların safına geçti. Seyfülarab, yanındaki personel ve cephaneyle birlikte "devrimcilere" katıldı. Oğul Kaddafi isyancıların safına geçtikten hemen sonra da babasıyla ilgili önemli bilgiler verdi. Seyfülarap, "Babam ya intihar edecek ya da bir Latin Amerika ülkesine kaçacak. Venezuela'ya gidebilir" diye konuştu.

DÜŞEN DÜŞENE
Libyalılar Kaddafi'yi iyice köşeye sıkıştırdı. Bingazi, Tobruk ve El Bayda'da zafer ilan eden muhalifler, başkent Trablus'a gelip dayandı. Bu gelişmenin hemen ardından Sirte Körfezi'ndeki petrol sahaları Ras Lanuf ve Marsa el-Brega da isyancıların eline geçti. Kentteki askeri güçler, stratejik önemi olan bu limanların korunması için isyancılara yardım etti.