Mutluluğun resmi

Ressam Abidin Dino, 'Mutluluğun Resmi'ni çizmişti... Altızları olan bir Amerikan ailesi de, 250 bin dolar karşılığında, 'Mutluluğun fotoğrafı' için poz verdi... Bu kare, dünyada hayranlık uyandırdı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Şubat 2011 Güncelleme 24 Şubat 2011, 10:17
Mutluluğun resmi

İÇİNDEKİLER

Ünlü Türk şair Nazım Hikmet, başarılı ressamımız Abidin Dino'ya, "Bana mutluluğun resmini çizebilir misin" demişti. Dino da, o harika yeteneğiyle 'Mutluluğun Resmi'ni ölümsüzleştirmişti. Birkaç gün önce de Amerika'da, "Mutluluğun Fotoğrafı" gerçek oldu. 11 yıllık evlilikleri boyunca çocukları olmayan McGhee çifti, tüp bebek yöntemiyle altız sahibi oldu. Fakat bebek özlemi sona eren ailenin, mutluluğu pek uzun sürmedi. Çünkü 6 bebek için günde 50 bebek bezi, 30 şişe süte ihtiyaç vardı. 1 ay boyunca tüm birikimlerini bu giderlere harcayan ailenin imdadına, ünlü talk şov programcısı Oprah Winfrey yetişti. Çifti programına davet eden Winfrey, onlara mağazalar zinciri Wall Mart'ta 250 bin dolar (400 bin TL) kredi açtı. Ancak bunun için bir mutluluk pozu vermeleri şart koşuldu. Amerikalı fotoğrafçı David Given'a poz veren ailenin şansı da açıldı. Başta Celine Dion ve Tom Cruise olmak üzere 20'ye yakın ünlü isim, aileye 1 milyon dolarlık yardım için para bağışladı. Cruise, "Bu bebekler için para vermek benim için büyük mutluluk. Teklif gelince hiç düşünmeden kabul ettim ve arkadaşlarımı da aradım" dedi.

6 DERGİ TEKLİF YAPTI
Mia ve Rozonno McGhee, artık zengin... Oprah Winfrey sayesinde şansı açılan aileyle özel bir çalışma yapmak isteyen 4 Amerikan, 1 Alman ve 1 Fransız dergi, yüklü miktarlarda para teklif etti. Rozonno McGhee, hayatlarının en mutlu günlerini yaşadıklarını belirterek, "Çocuk özlemimiz bitti. Onlara bakamamak korkuturken, şimdi milyon dolarlık teklifler ve yardımlar aldık" ifadelerini kullandı.