NYT'den müthiş iddia

İsrail ve Amerikan istihbarat servislerinin, İran'ın nükleer programını sabote etmek amacıyla "Stuxnet" adlı bir bilgisayar virüsü geliştirdiği bildirildi.

Giriş Tarihi 16 Ocak 2011, 00:00 Güncelleme 17 Ocak 2011, 15:45
NYT’den müthiş iddia

İÇİNDEKİLER

ABD'de yayımlanan New York Times gazetesindeki haberde, İsrail'in, virüsün etkin olup olmadığını Negev Çölündeki Dimona nükleer tesisinde test ettiği ifade edildi.

Askeri uzman ve istihbarat kaynaklarına dayandırılan haberde, bu İsrail-Amerikan projesinin geliştirilmesinde isteyerek ya da istemeyerek İngiltere ve Almanya'nın da yardımı bulunduğu belirtildi. Uzmanlar, İran'ın uranyum zenginleştirme santrfüjlerini vuran Stuxnet virüsünün kökeninde İsrail'in bulunabileceğinden şüphelenmişti.

İsrailli Stratejik İşler Başkanı Moşe Yaalon, aralık sonundaki açıklamasında, İran'ın nükleer programında karşılaşılan zorlukların İran'ın atom bombası yapımında uzun yıllar kaybetmesine yol açtığını söylemişti. ABD ile uluslararası toplumun bir bölümü, İran'ı nükleer bomba yapma peşinde olmakla suçluyor ancak İran, programının tamamen sivil amaçlı olduğunu söylüyor.