''Büyük'' İstanbul mitingi

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan'ın Maltepe'de yaptığı büyük İstanbul mitingine, 2.5 milyon vatandaş katıldı.

Giriş Tarihi 04 Ağustos 2014, 00:00 Güncelleme 04 Ağustos 2014, 11:02
’’Büyük’’ İstanbul mitingi

İÇİNDEKİLER

İstanbul dün yine tarihi bir gün yaşadı. Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Büyük İstanbul Mitingi'ni yaptı. İstanbul Anadolu Yakası'nda 1 milyon 200 bin metrekarelik alana kurulan Maltepe Etkinlik Alanı, doldu taştı. 2.5 milyondan fazla İstanbullu, Erdoğan'ın mitingine aktı. Erdoğan, dev bir Türk bayrağı ve sloganlar eşliğinde kürsüye çıktı.

BU BİR VEDA DEĞİL

Başbakan olarak İstanbul'da son mitingi düzenlediğini belirterek, "Bu bir son değil, bu bir veda değil, bu bir bitiş, bir nihayet değil. İstanbul'da besmele çektik. Fatiha okuduk, yola revan olduk. Bugün de bir hatime günü. Bugün de İstanbul'da bir sayfayı kapatıyoruz, yeni bir sayfayı açıyoruz" dedi. Konuşmasında Mehmet Akif'in Çanakkale Şehitlerine şiirinin bir bölümünü de okuyan Erdoğan, konuşmasında özetle şöyle dedi: İstanbul sen burada böyle dimdik durduğun müddetçe inanın adaletin sancağı yere düşmez. Sen burada mertçe durduğun sürece inanın zalimlerin gözüne uyku girmez. Bize 'Gazze için ne yaptınız' diye soranlar bunu bize değil, Gazzelilere sorsunlar. Cevabını ondan alırlar. 7 Temmuz'da Gazze'de katliam başladığı andan itibaren Türkiye'de de muhalefet, hükümete karşı saldırılarını, yalan ve iftiralarını artırdı. Dışarıda bazıları kadar içeride de bazıları bizi susturmak yani İsrail'in işini kolaylaştırmak için hücuma geçtiler. Kim bunlar? Siz bunları iyi tanıyorsunuz. Pensilvanya ve onun medyası bu işte başı çekiyor. Çünkü onların otoritesi o.

İHANET ÇETESİ...
Bu Pensilvanya ihanet çetesi biliyorsunuz otoriteden izin almadan, talimat almadan iş yapamaz. Mavi Marmara olayında bunlar İsrail'in yanında yer almadı mı? Başka kim Pensilvanya'nın oyuncağı olan. CHP, MHP, bir de onların monşer adayı. 780 bin kilometrekarede operasyon yapmak isteyenler bizim demir yumruğumuzu karşılarında bulurlar. Bunu böyle bilsinler. Devletin içinde paralel devlet olmaz. İnlerine gireceğiz demiştim. Girdik mi? Daha bitmedi. Bu işin başı, devam edecek. Daha çok çözülecek işler var. Çünkü bunlardan davacıyız. Beni dinlediler. Bakanlarımı dinlediler. Uluslar arası görüşmelerimizi dinlediler. Hiçbir hakim, hiçbir savcı bir Başbakanın, bakanın uluslar arası görüşmesini dinleme hakkına sahip değildir. Bunlar, bunu yaptılar.

KASIMPAŞALI...
Allah takdir ederse doğduğum bu şehirde vefat etmek, hiç olmazsa bu şehre defnedilmek benim en büyük arzum ve en büyük vasiyetimdir. İnşallah son nefesime kadar milletimle, yol arkadaşlarımla en çok da İstanbul'da olmayı sürdüreceğim. Sizin karşınızda milletvekili değil, Başbakan değil, Cumhurbaşkanı adayı değil en başta Kasımpaşalı var. İnşallah bu hep böyle olacak.