Her emekliye 1000 lira

Maaşı ne olursa olsun tüm emeklilerin hesaplarına 8-9 Ağustos’ta 1000’er lira yatırılacak. İkramiye ödemesinden yeni emekliler ile dul ve yetim maaşı alanlar da yararlanacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ağustos 2019 Güncelleme 04 Ağustos 2019, 07:57
Her emekliye 1000 lira

İÇİNDEKİLER

Temmuz ayında zamlı maaşlarını hesaplarında gören emekliler için ödemeler bitmedi. 8-9 Ağustos tarihlerinde Her emeklinin hesabına 1000 liralık Kurban Bayramı ikramiyeleri de yatırılacak. Ödemelerin yatırıldığı tarihe kadar emekli aylığı bağlananlar da bu yılın ilk ikramiyesinden yararlanabiliyor. Çalışma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre 8 Ağustos'ta SSK emeklileri, 9 Ağustos'ta ise Emekli Sandığı emeklileri ve Bağkur'lular'ın hesabına 1000 liralık ikramiyeleri yatırılacak.

TEK DOSYA ÜZERİNDEN
Yılda 2 ikramiyeden vefat eden emeklilerin hak sahibi yakınları da yararlanabilecek. Dul ve yetimler ikramiyeden hisseleri oranında faydalanacak. Hem eş hem çocuk ikramiye alabilecek. Birden fazla dosyadan gelir ve aylık alanlara ise en fazla ödeneğe imkan veren tek dosya üzerinden ödeme yapılacak.

SÜREKLİ İŞ GÖREMEZLİK GELİRİ ALANLAR
İş kazası ve meslek hastalığı nedeniyle sürekli iş göremezlik geliri alanlara, iş göremezlik derecesi oranında ikramiye ödenecek. Meslekte kazanma gücü kayıp oranı yüzde 25 olanlara 250 lira, yüzde 45 olanlara 450 lira ikramiye ödenecek.

KİMLER İKRAMİYE ALABİLİYOR?
SGK'dan aylık alan SSK, Bağ-Kur, emekli Sandığı emeklileri, ölüm aylığı alanlar, şehit yakını ve gaziler, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı alanlar, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ile bunlardan hayatını kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesi alacak.