Emekliye 3'lü kazanç

Bu yılın ilk bayram ikramiyesini alan emeklilerin kazanç hanesine yenileri eklenecek. Temmuz’da zam, Ağustos’ta bin lira ikramiye, promosyon almamış olanlara da bin liraya varan ek gelir imkanı var

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Haziran 2019 Güncelleme 26 Haziran 2019, 11:09
Emekliye 3’lü kazanç

İÇİNDEKİLER

Emekliler için bu yaz kazançlı geçiyor. Ramazan Bayramı öncesinde tüm emekliler biner lira ikramiyesini cebine koydu. Ancak kazanımlar bununla sınırlı kalmayacak, emeklilerin kazanç hanesine yenileri eklenecek. İşte emeklilerin yaz kazançları:

Temmuz'da tüm emeklilerin maaşı ve ek ödeme tutarları artacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına ilk 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılacak. Memur emeklilerine ise yüzde 5 artış ve ilk 6 aylık enflasyon yüzde 4'ü aşarsa enflasyon farkı yansıtılacak. Zam oranları, haftaya belli olacak. Merkez Bankası'nın yaptığı son beklenti anketindeki enflasyon tahminine göre SSK ve Bağ-Kur'luların zammı yüzde 5.94, memur emeklilerininki ise yüzde 6.94 olacak. Bu oranlara göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gelirinde ek ödeme dahil 66,85 ile 333,02 lira arasında artış yaşanacak. Memur emeklilerinde ise en düşük aylık 2 bin 544 lira 73 kuruşa çıkacak.

Ağustos'ta tüm emeklilere Kurban Bayramı ikramiyesi ödenecek. Bu yıl Kurban Bayramı 11-14 Ağustos tarihlerinde kutlanacak. Buna göre; ikramiyenin de 5-9 Ağustos tarihleri arasında ödenmesi bekleniyor. Emekliler, açıklanan tarihlerde maaş hesaplarından biner lira ikramiyeyi çekecek.



YARIŞ BAŞLADI
Emeklilere, promosyon fırsatı da bankaların yarışıyla büyüdü. 3 yıllık dönem için emekliler maaşa göre 300, 375, 450 lira promosyon alabilirken; kampanyalarla ödemeler bin liraya kadar çıktı. Kimi bankalar emekli müşteri kazandıranlara da her emekli için 100-125 liraya ödeme yapıyor. Promosyon almamış olan emekliler, bankasını seçip, '3 yıl maaşımı sizden alacağım' taahhüdünü vererek ödemesine kavuşuyor. Taahhütte bulunup promosyonunu almış emeklilerin de isterlerse ortaya çıkan daha cazip teklifleri değerlendirme imkanı bulunuyor. Promosyon uygulaması başladığında hemen başvurup ödemesini alanların 3 yıllık taahhüt süresi 2020'de bitiyor. Bu tarih geldiğinde bankalar arasındaki yarışın daha da büyümesi bekleniyor.