Kazık 43 milyon €

Kartal Aktif Reklam'a 8 milyon Euro, Del Bosque'ye 8.5 milyon Euro ödedi. Tabata'yı 8 milyon Euro'ya alan Beşiktaş'ın zararı Ferrari'ye ödenecek tazminat ve UEFA'ya girememe nedeniyle 43 milyon Euro'yu buldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ekim 2012 Güncelleme 18 Ekim 2012, 00:53
Kazık 43 milyon €

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş'ın başı dertten kurtulmuyor.... Bir süre önce, "Kasamızda sadece 40 bin TL var" diyen Başkan Fikret Orman arka arkaya gelen mahkeme kararlarıyla büyük şoka uğradı. Son olarak Ferrari için 7.8 milyon Euro ödemeye mahkum edilen Beşiktaş'ın yapılan yönetim yanlışları nedeniyle kasasından çıkan para 43 milyon Euro'yu buldu.

TABLO ÇOK KARANLIK
Siyah-Beyazlı yönetim 2006'da sözleşmesini tek taraflı olarak feshettiği Aktif Reklam'a 8 milyon Euro ödedi. Aynı dönemde kulübü mahkemeye veren Del Bosque için de kasadan 8.5 milyon Euro çıktı. Beşiktaş Tabata gibi sıradan bir futbolcu için Gaziantepspor'a 8 milyon Euro bonservis bedeli ödedi. Ayrıca UEFA tarafından Avrupa Kupaları'ndan 1 yıl men cezası alan Siyah-Beyazlılar UEFA'ya gidemedikleri için de yayın gelirleriyle birlikte 10.5 milyon Euro'luk bir zarara uğradı.

YAPTIRIM TEHDİDİ
Beşiktaş son olarak İtalyan futbolcu Ferrari'ye 7.8 milyon Euro ödemeye mahkum edildi. İtalyan yıldıza bu rakam 30 gün içinde ödenmediği takdirde Beşiktaş'a çeşitli yaptırımlar uygulanacak.

YÖNETİM PARAYI ÖDEYECEK
Beşiktaş Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na gönderdiği açıklamada Matteo Ferrari için 8 milyon 157 bin Euro'nun ödeneceğini açıkladı.

5 YILDA KAZANDIĞINDAN DAHA FAZLA ALACAK
Ferrari İtalya'da Roma ve Genoa'da oynadı. Burada 5 yılda kazandığından 200 bin Euro daha fazlasını Beşiktaş'tan alacak.