Mecburen Aybaba

Mustafa Denizli'nin yıllık 1.5 milyon dolar istemesi ve kadrodaki yıldızların tutulma şartını koyması üzerine yönetim Aybaba'ya yöneldi. Aybaba, "Beşiktaş'la para konuşmam, Boş mukaveleye imza atarım. Elimden geleni yaparım" garantisi verince 1 numaralı hoca adayı oldu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Haziran 2012 Güncelleme 16 Haziran 2012, 01:06
Mecburen Aybaba

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş'ta hoca arayışlarında sona gelindi. Tarihinin en ağır maddi bunalımını yaşayan Siyah- Beyazlı kulüp borç batağının içine girmiş durumda. Transferde futbolculara olan yükümlülüklerini getirmeyen Beşiktaş'ı 150'ye yakın dava bekliyor. UEFA tarafından bu nedenle 1 yıl Avrupa kupalarına katılamama cezası alan Kartal bir yandan da yeni sezonda takımın başına geçecek yeni hocayı belirlemeye çalışıyor.

DENİZLİ DEFTERİ ŞİMDİLİK KAPANDI
Beşiktaş'ta Tayfur Havutçu ile yollar ayrıldıktan sonra bugüne kadar 17 hocanın adı gündeme geldi. Son 5 günde ise Eriksson, Mustafa Denizli ve Samet Aybaba diğer adaylara göre bir adım öne geçti. Ancak Başkan Fikret Orman 5 yöneticinin karşı çıkmasına rağmen teknik direktör olarak Mustafa Denizli'de karar kıldı. Ancak Denizli dün yapılan görüşmede yıllık 1.5 milyon dolar ve kadrodaki yıldızların elde tutulma şartını öne sürünce Beşiktaş Yönetimi geri adım atarak yeniden Samet Aybaba üzerinde birleşmeye başladı.

ORMAN: BEŞİKTAŞLI ASLA AĞLAMAZ
Samet Aybaba'nın Beşiktaş Yönetimi'ne, "Beşiktaş'la asla para konuşmam. Boş mukaveleye imza atarım. Elimden gelenin en iyisini yaparım. Fenerbahçe, G.Saray ve Trabzonspor'la başa çıkacak bir takım yaratırım" garantisi verdiği öğrenildi. Bu arada Başkan Fikret Orman, bir TV kanalında, "İçinde olduğumuz şartlar ağlamak manasına gelmez. Beşiktaşlı ağlamaz. Başkanı böyle bir durumda olur mu? Asla... Ama gerçekler de bu" ifadelerini kullandı.

SVEN GÖRAN ERİKSSON
Beşiktaş'ın teknik direktör adayları arasına Eriksson da girmişti. Ancak İsveçli hocadan daha önce Türkler aleyhinde söylediği sözler nedeniyle vazgeçildi

PİERRE VAN HOOİJDONK
Menajerler pazarladı. Ancak Beşiktaş Yönetimi ciddiye alıp kendisiyle bir görüşme yapmadı. Buna rağmen bir süre gündemi meşgul etmeyi başardı.

ARTHUR ZİCO
Beşiktaş'ta Villaboart ve eski Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico'nun da adları konuşuldu. Ancak bu iki isim tatlı birer hayal olmaktan öteye gidemediler.

PAUL LE GUEN
Siyah- Beyazlı takımın gündemine gelen bir başka hoca adayıydı. Menajerler aracılığıyla kendisiyle görüşme bile yapıldı. Ancak yönetim ondan da vazgeçti.

* * *
KiM NiYE OLMADI
Beşiktaş'ta bugüne kadar gündeme 17 hoca adayı geldi. Mustafa Denizli ve Rangnick gibi deneyimli hocalardan çeşitli nedenlerle vazgeçilirken Samet Aybaba tüm hocaları sollayarak ön plana geçti.

Beşiktaş'ta gündeme gelen 17 teknik direktör adayı çeşitli nedenlerden dolayı göreve getirilmedi. İşte hoca adaylarının reddedilme nedenleri:

MUSTAFA DENİZLİ
Beşiktaş'ı 2009'da şampiyonluğa taşıyan Mustafa Denizli düne kadar teknik direktör adayları arasında ilk sırada yer alıyordu. Ancak yönetimden yıllık 1.5 milyon dolar para isteyince ve yıldızların takımda tutulma şartını ortaya koyunca ondan da vazgeçildi.

RALF RANGNICK:
İbrahim Altınsay'ın göreve getirmeye çalıştığı Rangnick psikolojik sorunlarına rağmen Beşiktaş'a gelmeyi kabul etti. Ancak yapılan 4. görüşme sonrası Beşiktaş'ın borçlarından gözü korkarak geri adım attı.

ERIC GERETS:
Gerets'le 1 milyon 600 bin Euro'ya anlaşılması bekleniyordu. Ancak Fas Milli Takımı'yla sözleşmesinin sürmesi ve 2.5 milyon Euro tazminatı olması geri adım attırdı.

LUIS VAN GAAL:
3.5 milyon Euro'dan kapı açınca transfer başlamadan bitti.

KARA-DOĞAN:
Camia Rasim Kara'nın direktörlüğünde Ziya Doğan'ın teknik direktör olduğu birlikteliği gündeme aldı. Ancak bir süredir çalışmamaları nedeniyle bu ikiliden vazgeçildi.

ERTUĞRUL SAĞLAM:
Beşiktaş Yönetimi 1 ay önce kendisini aradı. Ancak Bursaspor'la sözleşmesi olduğunu söyleyerek kabul etmedi.

MEHMET ÖZDİLEK:
Bazı yöneticiler kendisiyle direkt başkan adına görüşmeler yaptı. Ancak Antalyaspor'da son yılda gösterdiği kötü performans nedeniyle kendisinden son anda vazgeçildi.

HİKMET KARAMAN:
Beşiktaş'ta düşünülen isimlerden biriydi. Ancak taraftardan kabul görmeyeceği gerekçesiyle son anda o da gündemden çıkarıldı. Oysa Beşiktaş'ı şampiyon yapacağını söyleyecek kadar iddalıydı.

RANGNICK BİLE VARDI
Beşiktaş'ın hoca adayları arasında Rangnick bir ara ilk sırada yer alıyordu. Özellikle İbrahim Altınsay bu hocanın takımın başına geçmesi için büyük çaba harcadı. Ancak tecrübeli hoca UEFA'daki davaları duyunca Beşiktaş'ı çalıştırmaktan vazgeçti.

* * *
1- ÖDEME KRİZİ VAR
Maddi kriz büyük. Ödemeler zamanında yapılamıyor. Maliyet giderlerinin azaltılması için çözümler üretiliyor. Pahalı oyuncuların gönderilmesi ve öz kaynak düzenine dönülmesi düşünülüyor.

2- GENÇLİK ATEŞİ
Beşiktaş bir yandan hoca arayışlarını sürdürürken diğer taraftan genç yeteneklerin takıma kazandırılması çalışması başlatıldı. Oğuzhan, Berat gibi gençlere imza attırıldı. Altyapıdan A Takım'a oyuncu kazandırılacak.

3- LİSANS İPTALİ
UEFA Beşiktaş'ın borçları nedeniyle Demirören dönemindeki faturayı yeni yönetime kesti. Beşiktaş'ın lisansı 1 yıl iptal edildi. Böylece Beşiktaş'ın öz kaynağa dönme mecburiyeti daha da belirginleşti. Avrupa'dan 1 yıl men de krizi artırdı. Kartal gelecek sezon Avrupa Ligi'nde olmayacak.

4- 150'YE YAKIN DAVA
FutbolcularA ödeme yapılmaması nedeniyle FIFA üzerinden kulübe tehdit manzaraları yaşandı. Nihat Kahveci bile kulübe haciz getirdi. 150'ye yakın davanın açılması krizi büyüttü. Özkaynak düzenini uygulayacak 5 yıllık bir lider arayışına gidildi. Gündeme gelen 17 hoca arasında Samet Aybaba ön planageçti.