Beşiktaş için bir kibrit çak

Taraftarlar ve kulübün önde gelenleri 1976'daki büyük maddi krize çare olan "Beşiktaş İçin Kibrit Çak" kampanyasını yeniden hayata geçirme kararı aldı... Camia, kulübün borçlarını kapatmak için kenetlenmiş halde...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Nisan 2012 Güncelleme 28 Nisan 2012, 00:27
Beşiktaş için bir kibrit çak

İÇİNDEKİLER

Türk sporunun asırlık çınarı Beşiktaş, tarihinin en zorlu dönemlerinden birisini yaşıyor... Maddi krizle boğuşan Siyah- Beyazlılar, borçları nedeniyle Avrupa'ya gitmeme tehlikesi ile de karşı karşıya. Başkan Fikret Orman hafta içinde yaptığı açıklamada camiaya dayanışma çağrısı yapmıştı.

ORMAN'IN MESAJI BAŞLATTI
Mesaj hemen yerine ulaştı ve büyük bir kampanyaya start verildi. Taraftarlar ve kulübün önde gelenleri, 1976'da yaşanan krize çözüm bulan, dönemin en büyük yardım kampanyası "Beşiktaş için Kibrit Çak"ı yeniden hayata geçiriyor.

BİRLİK ZAMANI!
Mehmet Üstünkaya başkanlığındaki Beşiktaş, 1975-1976 sezonunda küme düşmekten son anda kurtulmuş, toplanan 3 milyon lira sayesinde takıma 14 futbolcu transfer edilmişti. İşte bu büyük kampanya birkez daha Siyah-Beyazlılar'ın kurtuluş reçetesi olacak. Taraftarlar internet ortamında çağrı yapıp herkesin çorbada tuzu olmasını sağlayacak. Önde gelen isimler ise, Beşiktaş'a üye olan işadamlarıyla görüşüp maddi yardım isteyecek. Amaç sıcak para kazandırmak.