Adnan Aybaba: Beşiktaş buz kesti kaldı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Şubat 2011 Güncelleme 25 Şubat 2011, 04:44

İÇİNDEKİLER

* Kiev'de de bu skoru bekliyor muydunuz?
Açıkçası ben bu skoru bekliyordum. Futbolda elbette ki bir umut olmalı. Ancak, Beşiktaş ilk maçta turu kaybetti. Ukrayna'ya eksik bir kadroyla gidiyorsunuz, üstelik Kiev'deki saha ve iklim koşulları da belli. Ancak, uzun süredir maç yapmamış bir rakip karşısında ortaya konulan içler acısı performans tabii ki düşündürücü. Dinamo Kiev Siyah-Beyazlılar'a nasıl takım olunurun dersini verdi. Ancak, çok da sorgulamaya gerek yok. Takım kapasitesi derler ya... Beşiktaş'ın Avrupa'daki kapasitesi belli oldu.

* Bernd Schuster için görüşünüz nedir?
Schuster'i bu maçta değerlendirmek anlamsız. Alman hocayı genel anlamda değerlendirmek gerekli. Devre arasında o kadar yıldızlar alındı. Ancak, değişen bir şey olmadı. Takımın bu noktalara gelmesinde sadece Alman teknik adamın vebali olduğuna inanmıyorum. Futbolcular da sahaya çıkarak ellerinden geleni yapmalılar. Takımda 5 tane oyuncunun ismini sayamıyorsunuz. Bu durumda Schuster ne yapsın. Bence, takımda Schuster'i aşan bir sorun var.

* Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'ndaki şansı için görüşünüz nedir?
Türkiye Kupası'nda gittiği kadar gidilecek. Ancak, takımın Türkiye Kupası'nı da alması lazım. Beşiktaş, seneye Avrupa'da olmazsa büyük hayal kırıklığı olur. Ve Avrupa'ya açılan en kestirme yol Türkiye Kupası'nı almaktan geçiyor. Siyah- Beyazlılar, tüm konsantrasyonuyla kupaya yönelmeli. Bence, Beşiktaş, Türkiye Kupası'nı alır.