Adnan Aybaba: Tek kelimeyle rezalet

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Şubat 2011 Güncelleme 18 Şubat 2011, 00:00

İÇİNDEKİLER

* Beşiktaş'ın Dinamo Kıev karşısında aldığı 4-1'lik yenilgiyi nasıl değerlendiriyorsunuz?
Beşiktaş adına dün akşam İnönü Stadı'nda yaşananlar kelimenin tam anlamıyla bir rezalet. Ortaya konulan futbolun, alınan skorun kısacası baştan sona hiçbir şeyin tutulur bir yanı yok. Ne futbolcular ne de Schuster kendilerini savunacak durumda değiller.
Hepsi birden böylesi önemli bir sınavda sınıfta kaldılar. Siyah-Beyazlılar'da ayakta kalmaya çalışan tek isim vardı, o da Quaresma.
Portekizli de tek başına ancak bu kadarını yapabilirdi. Beşiktaş taraftarı sürekli bu maçı bekledi.
Çünkü, taraftarın umudu buydu.
Ancak, umutlar bir anda tükendi.

* Schuster'in yanlışları neydi?
Schuster'i her zaman öne çıkardım.
Ancak, görünen o ki Alman hoca, rakip Dinamo Kiev'i hiç analiz etmemiş. Ukrayna ekibinin hocası Yuri Semin ise dersini son derece iyi çalışmış. Takımına Beşiktaş'ı ezberletmiş. Siyah-Beyazlılar'da hem teknik kadro hem de oyuncular el birliğiyle takımı bu hale getirdiler. Bu takımın bu kadroyla geldiği nokta için çok da fazla söylenecek bir şey yok.

* Fenerbahçe derbisi için ne demek istersiniz?
En önemli hedeflerden birisi olan Avrupa'ya havlu atıldıktan sonra derbiden bahsetmenin bence hiçbir anlamı yok. Derbi kazanılsa ne olur, kaybedilse ne olur.
Bu maçın moralsizliği derbiye de yansır. Siyah-Beyazlılar'ın derbiyi kazanacağını da düşünmüyorum.
Dahası Beşiktaş için bu sezonun da bittiğini söylemek abartı olmaz.
Siyah-Beyazlı yönetim, bence acil olarak toplanıp önümüzdeki sezonun planlamasını yapmaya başlasa çok yerinde bir davranış olur.