Potanın feda'ileri şampiyon

Beşiktaş Milangaz B final serisinde Anadolu Efes'i 4-2 ile geçerek şampiyon oldu. Siyah-Beyazlı karnaval yaşandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Haziran 2012 Güncelleme 12 Haziran 2012, 02:20
Potanın feda’ileri şampiyon

İÇİNDEKİLER

Basketbolda en büyük Beşiktaş Milangaz... Siyah- Beyazlılar, Beko Basketbol Ligi final serisinin 6. maçında Anadolu Efes'i 80-76 mağlup ederek mutlu sona ulaştı. Kartal, 37 yıl sonra ikinci kez şampiyonluk kupasını kaldırdı.

4-0'LIK SERİYLE BAŞLADI
Final serisine Anadolu Efes 4-0'lık seriyle başladı. Beşiktaş Milangaz, Carlos Arroyo'nun attığı basketle ilk çeyreği 20-18 önde geçti.

DEVREYE BEŞİKTAŞ ÜSTÜN GİRDİ
Devrenin bitimine 5 dakika kala Zoran Erceg iki serbest atışı sayıya çevirerek skoru 33-31 yaptı.

SANKİ NBA FİNALİ İZLEDİK
Üçüncü çeyreğin başlarında etkili olan taraf Anadolu Efes'ti... Özellikle Kerem Gönlüm'ü iyi kullanan Efes bir ara farkı 5 sayıya kadar çıkardı. Ancak daha sonra toparlanan Beşiktaş Milangaz, üçüncü çeyreğin sonunda rakibine yetişti ve son periyoda 61-61'lik skorla girildi. Efes ile Beşiktaş arasındaki final serisinin son periyodu NBA maçlarını aratmadı... Öyle bir heyecan vardı ki buna kalp dayanmazdı... Karşılaşmanın bitimine 5.5 dakika kala tabelada yazan skor 69-69'du... Arroyo ve Serhat Çetin sahneye çıktı Beşiktaş 74-69 öne fırladı. Son dakikalardaki teknik faulleri iyi değerlendiren Beşiktaş Milangaz zafere ulaşan taraf oldu. Final serisinin bitiş düdüğüyle birlikte basketbolseverler büyük bir sevinç yaşadı. Taraftarlar ve basketbolcuların coşkusu görülmeye değerdi.

BİR DE YETMEZ 3 TANE!
Beşiktaş, bu sezon ayakta alkışlanacak bir performans sergiledi. Siyah-Beyazlılar, Türkiye Kupası ve Eurochallenge'dan sonra Beko Basketbol Ligi'ni de müzesine götürdü.

BERMUDA ŞEYTAN ÜÇGENi
Beşiktaş'ta Arroyo 18, Erceg ve Ersin Dağlı da 15'er sayıyla galibiyette büyük rol oynadı. 3 isim zaferin mimarıydı adeta...