Böyle teklif ne görüldü, ne duyuldu!

NBA’deki lokavt sonrası birbirinden önemli yıldızlar Avrupa’nın yolunu tutarken en büyük bomba İtalya’da patladı.

Giriş Tarihi 22 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 22 Eylül 2011, 11:28
Böyle teklif ne görüldü, ne duyuldu!

İÇİNDEKİLER

İtalya'nın önde gelen ekiplerinden Virtus Bologna, Los Angeles Lakers'ın 33 yaşındaki süper yıldızı Kobe Bryant'ı Çizme'ye getirmek için dudak uçuklatacak bir teklif hazırladı.

Kulübün sahibi Claudio Sabatini, Kobe'ye Bologna formasıyla çıkacağı her maç için 800 bin Dolar dolar ödemeye hazır olduklarını açıkladı. Ancak teklif, sadece 13 Kasım'a kadar Bologna'nın kendi evi olan Unipo Arena'da oynayacağı maçları kapsıyor. Yani süper yıldız eğer Bologna'nın teklifini kabul ederse, İtalya Ligi'nin 1. haftasındaki Virtus Roma, 4. haftadaki Olimpia Milano ve 6. haftadaki Vanoli Cremona maçlarında Virtus Bologna formasıyla sahaya çıkacak.

NBA'DEN BİLE FAZLA!

Kobe eğer 800 bin Dolar'lık teklifi kabul ederse, İtalya'daki vergiler düşüldüğünde eline maç başı 600 bin Dolar geçecek. Bir başka deyişle 40 dakikalık bir maçta hiç kenara gelmeden oynarsa, Bologna'dan her dakika için 15 bin Dolar kazanacak! NBA'de Los Angeles Lakers'tan sezon başına 25 milyon dolar kazanan Bryant, geçen sezon 82'si normal sezon, 10'u play-off olmak üzere 92 maça çıkmış ve her karşılaşma başına aldığı ücret 271 bin Dolar'a denk gelmişti.

Kobe Bryant daha önce Beşiktaş'ın da gündemine gelmiş, ABD'ye giden Siyah-Beyazlı kurmaylar, süper yıldıza aylık 500 bin Dolar önermişti. Ancak Kobe bu teklifi reddetmişti.