Potanın Boğası

Boğalar, Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın finalinde Horozlar'ı devirerek üst üste ikinci kez kupayı müzesine taşımayı başardı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Eylül 2011 Güncelleme 19 Eylül 2011, 00:56
Potanın Boğası

İÇİNDEKİLER

Son Avrupa Şampiyonu İspanya, Litvanya'da düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın finalinde Fransa'yı 98-85 mağlup ederek üst üste ikinci kez altın madalyanın sahibi oldu. Bilindiği gibi Boğalar, 2009 yılında Polonya'da gerçekleştirilen şampiyonanın finalinde Sırbistan'ı devirmişti.

SİHİRBAZ NAVARRO İŞ BAŞINDA
Fransa karşısında sahanın yıldızı, Makedonya ile oynanan yarı final maçında olduğu gibi Juan Carlos Navarro idi. Keskin nişancı Navarro, Fransa potasına 27 sayı bıraktı. Pau Gasol ise 17 sayı üretti.
Fransa'da Parker 26 sayı buldu.

BİR TEK DEVLER YENDİ
Avrupa şampiyonu olan İspanya, Litvanya'da çıktığı 11 maçta 10 galibiyet aldı. Boğalar, turnuvada tek maçını Türkiye'ye karşı kaybetti. 12 Dev Adam, ikinci tur ilk maçında İspanya'yı 65-57 ile geçmişti. Pau Gasol ve arkadaşları, yenildikleri maçın ardından 6 karşılaşmada güldü.

MVP NAVARRO
27 sayı üreten Navarro, turnuvanın En Değerli Oyuncusu ödülünün sahibi oldu. Turnuvayı 18,7 sayı ortalamasıyla tamamlayan Juan Carlos Navarro, ödülünü efsane Arvydas Sabonis'in elinden aldı.