Almanya ağlıyor!

Alman basını İtalya mağlubiyetini "Finito", "Tekrar İtalya" ve "Rüyadan uyandık" başlıklarıyla verdi... Almanlar tüm şampiyonluk kutlamalarını da iptal ettiler...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Haziran 2012 Güncelleme 30 Haziran 2012, 01:57
Almanya ağlıyor!

İÇİNDEKİLER

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Polonya'nın başkenti Varşova'daki yarı final maçında İtalya'ya 2-1 mağlup olan Almanya'da yenilginin şoku yaşanıyor.

ŞOK YAŞANIYOR
Alman medyasındaki manşetlerde İtalya'ya karşı kaybedilen maçla birlikte tüm hayallerin yıkıldığı yazıldı. Tageszeitung gazetesi "Tekrar İtalya" manşetini atarken Berliner Morgenpost gazetesi büyük bir Mesut Özil fotoğrafının üzerine "Finito" yazdı. Bild Gazetesi de final için kırmızı renkte çarpı işareti ve büyük puntolarla "Finito" manşetine yer verdi.

TÜM PLANLAR İPTAL
Kölner Express Gazetesi "Ne kadar acı", Kicker Dergisi'nin internet sitesi de "Rüyadan uyandık" ifadeleriyle yenilginin tüm Almanya'yı üzdüğünü belirten haberlere yer verdi. Şampiyon olmaları halinde kutlamaların hangi kentte yapılacağını da planlayan Almanlar, yenilgiyle birlikte tüm planları iptal etmek zorunda kaldı.

JOACHİM LÖW'E BÜYÜK DESTEK!
Yaşanan hayal kırıklığına rağmen iyi bir turnuva çıkardıklarını dile getiren Löw'e Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Wolfgang Niersbach'tan da destek geldi. "Joachim, çok iyi bir iş başardınız ve sizin antrenörlüğünüzden memnunuz" mesajını yayınlayan Niersbach, genç takımlarının önünde uzun bir dönem olduğunu vurguladı.