Göbek adı mucize

2004'ün flaş ismi Karagounis'in ilk yarıdaki golüyle öne geçen Yunanistan, yine meşhur duvarını örüp Rusya'yı şampiyona dışına itti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Haziran 2012 Güncelleme 17 Haziran 2012, 01:46
Göbek adı mucize

İÇİNDEKİLER

Yunanistan'dan büyük sürpriz. Avrupa Futbol Şampiyonası A Grubu'nda oynanan maçta Yunanistan, turnuvanın favorilerinden Rusya'yı 1-0 yenerek Çek Cumhuriyeti ile birlikte çeyrek finale yükselen takım oldu.

ZHIRKOV'UN BÜYÜK HATASI
13. dakikada Rusya gole çok yaklaştı. Ceza sahasına verkaçlarla giren Rusya Yunanistan savunmasından seken topta ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Kerzhakov sert düzgün vurdu. Ancak top yandan auta gitti. 45. dakikada Rusya savunması inanılmaz bir hata yaptı. Zhirkov'tan topu kapan Karagounis ceza sahasına girerek sağ çaprazdan yaptığı vuruşla Yunanistan'ı 1-0 öne geçirdi. Devre bu skorla bitti.

RUSYA 2. YARI ETKİLİYDİ
Karşılaşmanın 2. yarısında Rusya rakibi karşısında etkili bir futbol ortaya koysa da aradığı golü bir türlü bulamadı. 84'te Arshavin'in sağ kanattan yaptığı ortada Dzagoev güzel bir kafa vuruşu yaptı. Ancak top kale direğinin yanından dışarı gitti. 90'da kullanılan köşe atışında Rusya önemli bir pozisyondan yararlanamadı. Mücadeleyi 1-0 kazanan Yunanistan böylece çeyrek finale çıktı.

RUSYA'NIN İNTİHAR
Avrupa Şampiyonası'na müthiş bir başlangıç yapan Rusya Yunanistan'a yenilerek şampiyona dışında kaldı.

KAPTAN SAHNEDE

Yunanistan'ın tecrübeli kaptanı Karagounis 45. dakikada sahneye çıkarak golünü attı ve takımına çeyrek finali getirdi.