İlkay attı Dortmund kazandı!

Borussia Dortmund, İlkay Gündoğan'ın da gol attığı maçta Freiburg deplasmanından üç puan çıkarmayı başardı.

Giriş Tarihi 17 Aralık 2011, 00:00 Güncelleme 17 Aralık 2011, 20:05
İlkay attı Dortmund kazandı!

İÇİNDEKİLER

Bundesliga'nın 17. haftasında şampiyonluk adaylarından Borussia Dortmund, Freiburg deplasmanına konuk oldu.

Mücadeleye hızlı başlayan taraf ev sahibi oldu. İlk 5 dakika içinde oyunu rakip sahaya yıkan Freiburg, Putsila ve Caligiuri ile yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. Dortmund ise ilk ciddi atağında golü bulmayı başardı. 7. dakikada Kagawa'nın pasında topla buluşan Lewandowski düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı. Golden sonra Dortmund farkı ikiye çıkaracak fırsatlar yakalasa da bunları golle sonuçlandırmayı başaramadı. Dakikalar 34'ü gösterirken ise ev sahibinin eştlik golü geldi. Putsila'nın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Rosenthal, skora 1-1'lik dengeyi getirmeyi bildi. 43. dakikada sahneye İlkay Gündoğan çıktı ve attığı golle takımını soyunma odasına 2-1 önde götürmeyi başardı.

Mücadelenin ikinci yarısına, ilk yarıda olduğu gibi Freiburg hızlı girdi. 47. dakikada Caligiuri'nin kafa vuruşundan sonuç çıkmazken, 50. dakikada golün sahibi Rosenthal ile bir fırsat daha kaçtı. Bu dakikadan sonra Dortmund oyunu dengelemeyi başardı. 59'da sahne alan Kevin Grosskreutz, sağ ayağıyla ceza sahası dışından düzgün vurdu ve skoru 3-1'e getirdi. 69. dakikada ilk golün sahibi Lewandowski, ceza sahası içinden sol ayağıyla yaptığı vuruşla skoru 4-1'e getirdi. Kalan bölümlerde rahat oyununu sürdüren Dortmund, maçı 4-1 kazanmayı başardı.

Bu sonucun ardından Dortmund, puanını 34'e yükselterek lider Bayern Münih'i takibini sürdürürken, Freiburg ise 13 puanla devreyi son sırada tamamladı.

Goal.com