Bundesliga'da yeni lider Dortmund

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) 14. hafta sonunda yeni lider averajla Borussia Dortmund oldu.

Giriş Tarihi 28 Kasım 2011, 00:00 Güncelleme 28 Kasım 2011, 16:47
Bundesliga’da yeni lider Dortmund

İÇİNDEKİLER

Almanya'da haftanın en önemli maçında Borussia Dortmund en yakın rakibi Schalke'yi 2-0 mağlup ederek averajla liderlik koltuğuna oturdu.

Ruhr derbisi olarak tanımlanan ve yaklaşık 81 bin biletli seyircinin izlediği maçın gollerini 16. dakikada Lewandowski ve 61. dakikada Felipe Santana kaydetti.

Dortmund bu maç sonunda Borussia Mönchengladbach ile aynı puana sahip olmasına rağmen averajla lider oldu. Schalke ile olan puan farkını dörde çıkaran Dortmund liderlik koltuğundan olan Bayern Münih ile arasında bir puan fark bulunuyor.

14. haftaya lider olarak giren Bayern Münih deplasmanda Mainz 05'e 3-2 yenilerek liderlik koltuğundan oldu ve üçüncü sıraya geriledi. Bayern Münih ligde 28 puanla üçüncü sırada bulunuyor.

Mainz 05 ise Bayern Münih'i 3-2 yenerek ligde bu haftanın sürprizini gerçekleştirdi. Mainz bu skorla ligde bir maç eksiğine rağmen bir sıra yükseldi ve 15 puanla 13. sıraya yerleşti.

Haftanın açılış maçında FC Köln kendi evinde bu sezon ligin üst sıralarında kendine yer edinen Borussia Mönchengladbach'a karşı 3-0 yenildi. Yaklaşık iki hafta önce FC Köln yönetiminin istifa etmesi ve geçen hafta Mainz karşılaşması öncesi maçın hakemi Rafik Babati'nin intihar girişimi sonucu Köln'lü futbolcuların moralsiz olduğu belirtildi.

FC Köln bu sonuçla ligde bir maç eksik ve 16 puanla 11. sıradaki yerini korudu.

Borussia Mönchengladbach bu skorla puanının 29'a çıkararak ligde yeni lider Borussia Dortmund arkasından ikinci sıraya yükseldi.

Werder Bremen bu hafta konuk ettiği VfB Stuttgart takımını 2-0 yendi. Bremen bu sonuçla puanını 26'ya çıkartırken lig de de bir sıra yükselerek dördüncülüğe yerleşti.

Almanya'nın Kuzey derbisi olarak adlandırılan Hannover ile Hamburg arasında oynanan maçta her iki takım birer puana razı oldu. Hannover kendi sahasında Gökhan Töre'li Hamburg ile 1-1 berabere kaldı. Hannover bu maç sonunda 20 puanla ligde sekizinci sıradaki yerini korurken Hamburg 14 puanda kaldı ve bir sıra daha gerileyerek ligde 15. sıraya indi.

Başkent ekibi Hertha Berlin sahasında Bayer Leverkusen ile 3-3 berabere kaldı.

Bol gollü geçen karşılaşmada Bayer Leverkusen'in Türk asıllı oyuncusu Eren Derdiyok 3 gol kaydederek hat-trick yaptı.

Hertha Berlin bu skorla ligde 18 puanla 10. sıradaki yerini korurken Bayer Leverkusen ise 22 puanla 6. sıraya yükseldi.

FC Nürnberg sekiz haftadır süren kötü gidişe kendi evinde Kaiserslautern'i 1-0 mağlup ederek dur dedi. FC Nürnberg bu sonuçla ligde iki sıra birden yükselerek 15 puanla 14. sıraya yerleşti. Kaiserslautern ise bu mağlubiyetle 13 puanda kaldı ve ligde 13. sıradan 16. sıraya geriledi.

Bu hafta sahasında Freiburg'u konuk eden Hoffenheim rakibiyle puanları paylaştı. Türk asıllı hakem Deniz Aytekin'in yönettiği maçta Hoffenheim Freiburg ile 1-1 berabere kaldı.

13 maçta 8 puanla ligin son sırasında bulunan FC Augsburg bu hafta karşılaştığı Wolfsburg'u 2-0 yenerek taraftarını sevindirdi. Augsburg puanını 11'e yükseltmesine rağmen son sıradan yukarıya yükselemedi. Wolfsburg ise 16 puanla ligde 12. sıradaki yerini korudu.