F.Bahçe'nin laneti Ferguson'un üzerinde...

Manchester United'ın menajeri Alex Ferguson oyuncularını Şampiyonlar Ligi maçına 'Fenerbahçe motivasyonu' ile hazırladı ama sonuç yine hüsran oldu.

Giriş Tarihi 28 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 28 Eylül 2011, 17:31
F.Bahçe’nin laneti Ferguson’un üzerinde...

İÇİNDEKİLER

Manchester United'ın tecrübeli teknik adamı Alex Ferguson, Basel maçı öncesi yaptığı açıklamada Fenerbahçe karşısında aldıkları mağlubiyetten söz etti.Takımdaki tüm oyunculardan yararlanmak istediğini ancak önlerindeki 3 maçı kazanmaları halinde bu şansı verebileceğini söyleyen Ferguson, "Fenerbahçe ile İstanbul'da oynadığımız maça yeni ve başarıya aç oyuncularla gitmiştik. Ancak sahadan 3-0'lık mağlubiyetle ayrıldık. Böyle bir utanç yaşamak istemiyorum" ifadelerini kullandı.

Ferguson ve talebeleri dün Basel karşısında 2–0 öne geçtikleri mücadele yenilgiden zor kurtuldu. Maçı ancak 3-3 berabere bitirebildi. Bu sonuç, Ferguson'un 7 yıl önceki Fenerbahçe yenilgisini neden hatırlattığını soranlara en iyi yanıt oldu.

Ferguson'un bu utancı bir daha yaşayamam dediği maçta Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu'nda Manchester United'ı ağırlamıştı. 8 Aralık 2004'te Şampiyonlar Ligi grup maçında sarı lacivertli takımımız İngiliz rakibini 46, 62 ve 90. dakikalarda Tuncay Şanlı'nın attığı gollerle 3-0 yenmişti.