İspanyol basını: Arda idareyi ele aldı

Giriş Tarihi 21 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 21 Eylül 2011, 13:51
İspanyol basını: Arda idareyi ele aldı

İÇİNDEKİLER

Gerek kulüp gerekse takım olarak yeni yüzlerle sezona başlayan Atletico Madrid'de yeni transfer edilen futbolculardan Falcao, Arda ve Diego takıma çabuk uyum sağlayıp, ilk 11'deki yerlerini garanti ederken, İspanyollar'ı en çok Arda'nın performansı şaşırtmış gibi gözüküyor.

Atletico Madrid'in bu akşam Sporting'e karşı oynayacağı maçta hafif sakatlığı olan ve haftasonu deplasmandaki Barcelona maçına saklanan Diego'nun takımda yer alamayacak olmasından dolayı İspanyol basını, Atletico'nun bu maçtaki beyninin Arda olacağını savundu. "Arda idareyi eline aldı" diye yazan AS gazetesi, "Şimdiye kadar mükemmel bir izlenim yaratan Arda, yaratıcılık rolünü üstlenmek için tam kapasiteye sahip. Nerede oynarsa oynasın Arda'nın oyuna katılımı kesin" ifadelerini kullandı.

Marca gazetesi de, Atletico'da Falcao, Arda veya Reyes'in çok formda olduğunu belirterek, Türk futbolcudan "mükemmel bir asistçi" diye bahsetti.

El Mundo gazetesi ise Arda için "Herkese lazım" ifadesini kullanıp, 24 yaşındaki genç futbolcuyla ilgili bir değerlendirme yaptı. La Liga yeni başlamış olsa da Atletico'nun en fazla asist yapan futbolcusu olan Arda'nın şimdiye kadar oynadığı maçlarda verdiği toplam 142 pastan 117'sinin iyi pas olduğu ve yüzde 82 gibi yüksek bir pas oranında oynadığı belirtildi. Arda'nın sahada en fazla yerde oynayan futbolcu olduğu, sol kanadı kapatırmış gibi görünse de, Atletico'daki her oyuncu değişikliğinde yerini değiştirip, oynadığı her alanda oyuna iştirak ettiği vurgulandı. Arda'nın La Liga'da ilk defa 11'de sahaya çıktığı Racing maçında atılan 4 maçın 3'üne katılmış olması da buna örnek gösterildi. Arda'nın "ayakları ile beynini birleştirebilen bir futbolcu olduğu" yakıştırması yapılırken, Racing maçında ortasıyla Adrian'a attırdığı kafa golü için "güzellik" denildi.