Her seks yapışında kör oluyor!

Kanada'da bir adam her seks yaptığında geçici olarak kör kalıyor ve tıbbi yardım alması gerekiyor.

Giriş Tarihi 30 Kasım 2010, 00:00 Güncelleme 30 Kasım 2010, 15:31
Her seks yapışında kör oluyor!

İÇİNDEKİLER

Adı açıklanmayan hasta, seks yaparken orgazm olduğu sırada görme yetisini kaybediyor. Öte yandan körlük, başka yorucu fiziksel faaliyetler sırasında gerçekleşmiyor.

Kopenhag Üniversitesi Glostrup Hastanesi Oftamoloji (görme yolları hastalıkları ve cerrahisiyle ilgilenen bilim dalı) Bölümü tarafından yayımlanan raporda, buna vasoconstriction'un (Damarı çevreleyen cidar kaslarının sinir veya drog uyarısı ile kasılarak damar çapının daralmasına, sonuç olarak kan debisinin azalmasına ve genel etki söz konusu ise tansiyonun da yükselmesine sebep olan durum) sebep olduğu belirtiliyor.

Bu aynı zamanda ereksiyon bozukluğuna neden olan durum. Doktorlar daha önce hastanın kör olmasına bir damar tıkanıklığının yol açtığını düşünmüş, fakat olayın tekrarlanmasının ve tamamen geçici olmasının damar tıkanıklığı olmadığı sonucuna varmışlar.

Hasta sonuçta kan damarlarını açıcı ilaç tedavisi uygulanmış.

İlginç vaka, California Üniversitesi molekül ve hücre biyolojisi bölümünden iki öğrenci tarafından yazılan NCBI ROFL blog sitesinde de yayınlandı. Sitede, tıp dünyasından esprili yanı bulunan makaleler yer alıyor.