Yasak hemşerim

Dünyadaki ilginç yasaklar kural tanımazlara 'Türkiye cennet' dedirtiyor Singapur'da sakız çiğnemek, Fransa'da öpüşmek, ABD'de sarımsak yiyip tiyatroya gitmek, İsveç'te ise saat 22.00'dan sonra sifon çekmek yasak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Kasım 2010 Güncelleme 29 Kasım 2010, 10:26
Yasak hemşerim

İÇİNDEKİLER

Türkiye, kapalı yerlerde sigara içme cezasını sindirememişken, gözler dünyadaki ilginç yasaklara çevrildi.

Çevre duyarlılığı nedeniyle "dünyanın en temiz ülkesi" olarak tanınan Singapur'da, "sakız çiğnemek", kaldırım ve toplu taşıma araçlarını kirlettiği gerekçesiyle, 1992'den beri yasak kabul ediliyor. Ülkeye gelen ve yasaktan haberdar olmayan turistler ise güvenlik görevlileri tarafından uyarılıyor.

Kanada'da da şaşkınlık yaratan cezalar göze çarpıyor. Ülkede, yağmur yağarken çimleri sulamak ve sifon çekmemek yasak listesindeki yerini alıyor.

İskoçya'da ise pazar günleri balık avlayanlar, İsviçre'de pazar günleri çamaşır asanlar ve gece 22.00'den sonra sifonu çekenler ciddi para cezasına çarptırılıyor.

İtalya'da güvercin beslemek ve erkeklerin etek giymesi kurallara aykırı görülürken, Fransa'da ise sevgilileri üzen bir kanun göze çarpıyor. Ülkede demiryolunda öpüşmek yasaklanmış durumda.

ABD'nin Indiana eyaletinde maymunlara sigara içirilmesi, tiyatro saatinden 4 saat öncesinde sarımsak yenilmesi yasak.

Pennsylvania'da buzdolabının kapısı açıkken önünde uyumak, banyoda şarkı söylemek ve çorbayı höpürdeterek içmek yasaklar listesinde bulunuyor.

Böcekler dahil hiç bir canlının öldürülmesine izin verilmeyen Arkansas eyaletinde ise kocanın karısını ayda bir dövmesi normal karşılanırken, birden fazla dövmesi yasaklanmış durumda.