Er'kek aranıyor

Letonya'nın en büyük sorunu kadın- erkek arasındaki sayısal dengesizlik

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ekim 2010 Güncelleme 15 Ekim 2010, 22:54
Er’kek aranıyor

İÇİNDEKİLER

Letonya'da erkekler tavan yaptı. Erken erkek ölümleri ülkenin demografik yapısını bozdu. Erişkin nüfustaki cinsiyet dengesizliği yöneticileri düşündürüyor. Ülkede erkeklerin doğum oranı kadınlardan daha yüksek. Ancak erkeklerin ömrlerinin kısa olması, yetişkin kadın oranının erkeklerden yüzde 8 daha fazla olmasına yol açıyor. Letonya Üniversitesi'nde cinsiyet dengesizliği açıkça görülüyor. Kız öğrenci sayısı erkeklerden yüzde 50 fazla. Bu nedenle, kadınların kendi eğitim seviyelerin de erkek bulmasının zorlaşıyor.

İNTİHAR EDİYORLAR
Sosyologlar, evlenme çağına gelen erkeklerin daha erken ölmesi ve intihar etme ihtimallerinin kadınlara göre dört kat daha fazla olduğunu vurguluyor. Ayrıca kadınların ortalama yaşam süresinin erkeklerden 11 yıl daha fazla olduğu belirtiliyor.

THY RİGA'YA UÇUYOR
Letonya, Baltık Denizi kıyısındadır. Başkent Riga Daugava Nehri'nin iki yakasında yer alır. Gezilecek yerlerin başında Özgürlük Anıtı, St. Peter Katedrali, Riga Kalesi, Alberta Caddesi gelir. İstanbul'dan Riga'ya THY ve yabancı havayollarının direkt uçuşları bulunmaktadır.

SINIRSIZ EĞLENCE
Başkent Riga, gece eğlencesine özel sayısız mekân, sınırsız eğlence alternatifleri sunar. Caz, blues, techno, klasik müzik, pop ve diğer çeşitli müzik tarzlarının çalındığı gece kulüpleri vardır. Ekmek ve bira, ayrı bir yere sahiptir. Asya mutfağı oldukça popülerdir.