İngiltere prensini Taliban kaçırırsa

İngiltere'de bir televizyon kanalı, kraliyet tahtının üçüncü sıradaki varisi Prens Harry'nin Taliban tarafından kaçırılması olasılığı üzerine kurgulanan bir "yarı belgesel" yayınlayacak.

Giriş Tarihi 07 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 07 Ekim 2010, 11:55
İngiltere prensini Taliban kaçırırsa

İÇİNDEKİLER

"Channel 4" kanalının bu ay yayınlayacağı belgesel, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in torunu Prens Harry, "Afganistan'da görevdeyken Taliban tarafından kaçırılırsa neler olabileceği" kurgusuyla seyirciyle buluşacak.

"Prens Harry'i Kaçırmak" adlı belgeselde Harry, Afganistan'ın güneyinde meydana gelen bir helikopter kazası sonucu Taliban'ın eline geçiyor ve daha sonra Harry'nin serbest bırakılması için Taliban'la pazarlıklar yürütülüyor.

Prens Harry 2008 yılında 10 hafta boyunca Afganistan'ın Helmand vilayetinde İngiliz birlikleriyle birlikte askerlik yapmış ve Afganistan'da olduğunun internet aracılığıyla kamuoyuna yansıması sonucu, güvenlik gerekçesiyle bu ülkeden ayrılmıştı. 26 yaşındaki Prensin daha sonra Afganistan'a geri dönmek istediği basına yansımıştı.

Belgesel henüz yayınlanmadan eleştirilere konu oldu. Afganistan'da savaş devam ederken böyle bir belgeselin yayınlanmasını eleştiren İngiliz basını, "dramatik belgeselin" Afganistan'da bulunan İngiliz askerlerinin aileleri için de üzücü olabileceğine dikkati çekti.

Bir buçuk saatlik belgeselin, 21 Ekim'de "Channel 4"te yayınlanması bekleniyor.

Bu arada İngiliz basın kuruluşları, Buckingham Sarayı'nın belgeselle ilgili olarak bilgilendirildiğini, ancak Kraliyetten herhangi bir tepki gelmediğini belirtti.

Channel 4 kanalı, 2007 yılında da Prens William ve Harry'nin ricalarına karşın, anneleri Prenses Diana'nın hayatını kaybettiği trafik kazasında çekilmiş, yaralı haldeki fotoğraflarının gösterildiği belgeseli yayınlamıştı.