Obama ile fotoğraf çektirmemiş

ABD Başkanı Barack Obama çocukluğundan beri hayranı olduğu efsane protest şarkıcı Bob Dylan ile karşılaşmasında, Bob Dylan'ın kendisiyle fotoğraf çektirmediğini açıkladı.

Giriş Tarihi 30 Eylül 2010, 00:00 Güncelleme 30 Eylül 2010, 15:38
Obama ile fotoğraf çektirmemiş

İÇİNDEKİLER

Obama asi şarkıcı ile geçtiğimiz Şubat ayında Beyaz Saray'daki karşılaşmalarının perde arkasını Rolling Stones dergisine anlattı.

ABD'nin popüler müzik, kültür politika dergisi Rolling Stone'un, son sayısında yayınlanan ve derginin yayıncısı Jann Wenner'in Obama ile Oval Ofis'te günler süren sohbetlerinden hazırlanan röportaj fırtına koparmaya devam ediyor. Röportajda Obama'nın açıkladığı ilginç olaylardan biri de hayranı olduğu efsanevi protest şarkıcı Bob Dylan ile tek karşılaşmasında Dylan'ın takındığı tavır. Beyaz Saray'da 11 Şubat günü ABD Sivil Haklar Mücadelesi anısına düzenlenen konsere katılan Bob Dylan, konser öncesi Beyaz Saray'a gidip prova yapmayı reddetmiş. Devamını Obama Rolling Stones dergisine şu şekilde anlattı:

"Tam olmasını beklediğiniz gibi birisi. Programdan önce hiçbir prova yapmadı ve ABD başkanıyla fotoğraf çektirmedi. İçeri girdi, "The Times They Are A-Changin' şarkısını okudu, ilk sırada oturan benim yanıma geldi, elimi sıktı başıyla selam verdi ve salonu terk etti. Bob Dylan böyle olmalı, değil mi? Sizinle samimi olmaya çalışmasını "sırnaşmasını' istemezsiniz. Bütün kurumlara olduğu gibi sizin hakkınızda da şüpheci olmasını istersiniz, değil mi?"

OBAMA'NIN DEĞİŞMEZİ DYLAN
Obama aynı röportajda şarkılarının iPod'undaki Dylan'ın müzik listesinin değişmezleri arasında olduğunu da belirtiyor. Bob Dylan, 2008 başkanlık seçimi akşamı Minneapolis'te konser sahnesinde Obama'nın seçildiği haberi geldiğinde, "1941 yılında doğdum. Pearl Harbor'un bombalandığı yıldı. O günden beri karanlıkta yaşadım. Sanki artık bir şeyler değişiyor gibi" şeklinde umudunu dile getirmişti.

ABD BAŞKANI GANGSTER MÜZİĞİ DİNLİYOR

Öte yandan Obama'nın iPod'undaki şarkı listesini açıklarken, bazı rap şarkıcılarının şarkılarının da bulunduğunu söylemesi, Fox News kanalında büyük ilgi gördü. Fox Nation adlı program sitesinin manşetine, "ABD Başkanı Gangsta Rap (gangster rap'i) seviyor!" başlığını koydu. Obama Rolling Stones röportajında, "Fox News haber kanalı ABD ve demokrasi için yararlı bir kurum mu" sorusuna, "Hayır. Fox News'in bakış açısı, canlı bir orta sınıfa sahip olan ülkenin bu rekabetçi dünyada büyümesine uzun vadede aşırı yıkıcıdır" yanıtını verdi. Fox'u uzun süredir devam eden sabit fikirli gazeteciliğin temsilcisi olarak nitelendiren Obama, bu geleneğin önde gelen temsilcisi olarak "Yurttaş Kane (Citizen Kane)" filmine de konu olan medya patronu William Randolph Hearst'i göstererek şöyle konuştu:

"Hearst gibi adamlar, medyalarını kendi bakış açılarını topluma empoze etmek için kullandılar. Objektif gazeteciliğin altın çağı maalesef tarihimiz içinde çok kısa bir süreye tekabül ediyor.