Neo-Naziler'e geçit yok

Cami karşıtı eylem yapan Neo-Naziler hiç ummadıkları bir tepkiyle karşılaştı. Densiz protestoya tepki gösteren Almanlar, Müslümanlar'ın yanında yer aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Eylül 2010 Güncelleme 29 Eylül 2010, 17:07
Neo-Naziler’e geçit yok

İÇİNDEKİLER

Müslümanlar'ı ve Türkler'i hedef alan ırkçı çıkışları nedeniyle Alman Merkez Bankası üyeliğinden istifa etmek zorunda kalan Thilo Sarrazin, ülkedeki Nazi ruhunu yeniden hortlattı. Çünkü Müslümanlar bu kez de Neo-Naziler'in hedefindeydi.
Aachen kentine yapılan Yunus Emre Camii, Neo-Naziler'in tepkisini çekti. Yaklaşık 165 kişi, cami karşıtı eylem düzenledi. Ancak ırkçı söylemler hiç ummadığı bir tepkiyle karşılaştı. Gösteri öncesi bomba hazırlığında oldukları tespit edilen Neo-Naziler'e karşı binlerce Aachenlı sokaklara döküldü.

KARL-HEİNZ ARTIK YUSUF
Kolkola giren Almanlar ve Müslümanlar "Neo-Nazizme karşı hep birlikte. Aachen biziz, Naziler değil" gibi pankartlar taşıdı, sloganlar attı. Bir kişinin gözaltına alındığı Neo-Nazi gösterilerinde sekiz kişi hakkında da 'Gösteri Yasası'nı ihlalden işlem başlatıldı. Almanya'da bunlar yaşanırken Türkiye'de tam tersi bir olay meydana geldi. Alman makine mühendisi Karl-Heinz Gawlick, Adana Müftülüğü'ne giderek İslamiyet'i seçti. Yusuf ismini alan Gawlick "Çok mutluyum" diye konuştu.