Paşa Böreği Tarifi

Giriş Tarihi 07 Nisan 2017, 00:00 Güncelleme 07 Nisan 2017, 16:23
Paşa Böreği Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

İki buçuk su bardağı un
1 adet yumurta
2 adet etsuyu tableti
Yarım kg kıyma, 2 adet soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım kg yoğurt
3-4 diş sarmısak
Yarım paket tereyağı
Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Paşa Böreği Yapılışı

2 su bardağı unu eleyin. Ortasını açın. 1 yumurta kırın. Etrafına tuz ilave ederek yarım su bardağı su ile özleştirerek yoğurun. Hamuru nemli bez altında 10 dakika dinlendirin. Ayrı bir yerde soğanı kavurun. Kıyma ilave edin. Suyunu çekene dek kavurun. Tuz, karabiber, kırmızıbiber, kıyılmış maydanoz ilave ederek içi hazırlayın. Dinlendirilen hamuru rulo şekline getirin. 5 eşit bezeye ayırın. Her bezeyi 30 cm çapında yufka olarak açın. Açılan yufkaları önce bol yağda kızartın. Kızartılan yufkaları etsuyuna batırın. Tepsiye, bir kat yufka bir miktar kıymalı iç olarak üst üste döşeyin. En son yufkadan sonra üzerine üç-dört kepçe etsuyu dökün. 200 dereceli fırında 5-6 dakika pişirin. Süzülmüş yoğurda ezilmiş sarmısak ilave edin. 2 çorba kaşığı tereyağını eritip, kırmızıbiber ilave edin. Böreğin üzerine gezdirin.