Mantarlı Aşk Böreği Tarifi

Giriş Tarihi 21 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 21 Mart 2017, 11:54
Mantarlı Aşk Böreği Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
● 10 adet mantar
● 1 tatlı kaşığı tereyağı
● 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
● Yarım soğan
● 1 çorba kaşığı balzamik sirke
● 1 çorba kaşığı soya sosu
● 1 çay kaşığı esmerşeker
● 2 dal maydanoz
● Bir tutam tuz
Hamur için:
● 2 çorba kaşığı zeytinyağı
● 1 çay bardağı ılık süt
● 1 çay kaşığı kuru maya
● 1 çay kaşığı tozşeker
● Bir buçuk su bardağı un
● 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağı
Servis için:
● Kıyılmış kırmızı lahana

Mantarlı Aşk Böreği Yapılışı
1- Hamur için zeytinyağı, süt, maya, toz şeker ve tuzu karıştırın. Kulak memesi kıvamında birhamur elde edene dek yavaş yavaşun ilave edin. Kalan unu, hamuru açmada kullanmak üzere kenara alın. Üzerini örtüp mayalanması için sıcak bir ortamda kontrol ederek yarım saat veya 1 saat dinlendirin.
2- Yarımşar tatlı kaşığı tereyağı vezeytinyağını bir tavaya alıp, dilimlenmiş mantarı kavurun. Başka bir tavaya kalan tereyağı ve zeytinyağını alıp, halka doğranmış soğanı kavurun. Mantar ve soğanı birleştirip, balzamik sirke, soya sosu,esmerşeker, kıyılmış maydanozve tuz ilave edip 2 dakika pişirin.Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
3- Dinlenen hamuru unlu zemindemerdane yardımıyla açıp, kalpkalıp yardımıyla 4 parça hamurelde edin. Bir adet kalp şeklindeki hamurun ortasına mantarlı harçtan koyun, ikinci hamuru üzerine kapatın. Kenarlarının açılmaması için elinizle iyice bastırın. Kalan hamurları da aynı şekildehazırlayın. Kızgın sıvıyağda önlü arkalı pişirin. Kıyılmış kırmızı lahana yatağı üzerine yerleştirip, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.