Elma Çanağında Ayva Tarifi

Giriş Tarihi 06 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 06 Mart 2017, 12:13
Elma Çanağında Ayva Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
6 adet elma
1 adet büyük boy ayva
1 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı tepeleme tozşeker
Yarım çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
Kurabiye hamuru için:
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı bal
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı toz zencefil
Aldığı kadar un

Elma Çanağında Ayva Yapılışı
Kurabiye hamuru için tereyağı ve yumurta sarısını çırpın. Bal, kabartma tozu ve toz zencefil ekleyip, karıştırın. Aldığı kadar un ekleyip, yoğurarak ele yapışmayan bir hamur elde edin. Dinlenmesi için kenara alın. Kabukları temizlenmiş ayvayı küp şeklinde doğrayıp, tencereye alın. Üzerine limon suyu, tozşeker ve tarçın ekleyip pişirin. Son olarak mısır nişastası ve çekilmiş ceviz ilave edip karıştırın. 2-3 dakika pişirip ocaktan alın. Elmaları yıkayıp üst kısımlarını kapak şeklinde kesin ve içlerini oyun. Elmaların içlerini ayvalı karışım ile doldurun. Kurabiye hamurunu düz bir zeminde merdane ile açıp çiçek şeklinde kalıpla kesin. Çiçek kurabiyeleri elmaların üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika kurabiyeler sertleşene dek pişirin. Ilınınca servis yapın.