Armutlu Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

Giriş Tarihi 20 Ocak 2017, 00:00 Güncelleme 20 Ocak 2017, 15:49
Armutlu Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

2 kg kereviz,
2 adet armut
6 adet mandalina,
Yeteri kadar su
1 adet limonun suyu
3 adet kerevizin yeşil sapları
1 adet büyük boy soğan
1 su bardağı zeytinyağı
4 diş sarımsak
1 çay kasığı siyah hardal tohumu
Bir buçuk çorba kasığı bal,
tuz

Süslemek için:
4-5 dal maydanoz

Armutlu Zeytinyağlı Kereviz Yapılışı

1Kerevizler soyun ve dilimleyin.Kararmalarını önlemek için limonlusuya koyun. 3 adet kerevizin yesil saplarını 1 cm uzunlugunda kıyın. Soganıince halka seklinde dograyın.

2 Kerevizi limonlu sudan alıp tencereyeyerlestirin. Üzerine kereviz sapı,sogan, 2 adet mandalinanın suyu, ezilmissarmısak ve zeytinyagının yarısınıekleyin. 10 dakika soteleyin. Kalan 4 adet mandalinayı kabuklarıyla birliktedilimleyin ve tencereye ekleyin. Kalanzeytinyagı, bal, hardal tohumu ve 1 subardagı sıcak suyu üzerine gezdirin.Tuzunu ayarlayıp, tencerenin kapagınıkapatın ve kısık ateste pismeye bırakın.

3 Kerevizler yumusayınca dilimlenmisarmudu üzerine ekleyin. Armut vekereviz yumusayana dek pisirin. Soguduktansonra maydanozla süsleyerekservis yapın.