Malzemeler
2 paket patates cipsi
Domatesli dip sos:
2 adet domates
1 adet küçük boy soğan
2 dal taze soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş kıyılmış sarmısak
2 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı nane
Tuz, karabiber, pulbiber
Patlıcanlı sos:
1 adet küçük boy bostan patlıcanı
7 adet ceviz,
1 diş sarmısak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
4 çorba kaşığı süt
Domates ve Patlıcan Soslu Cipsler Yapılışı
Öncelikle domatesli sos için soğan ve taze soğanı kıyıp, zeytinyağında kavurun. İçine kabukları soyulmuş ve rendelenmiş domates, sarmısak, salça ve su ekleyip, kısık ateşte 10 dakika pişirin. Nane, tuz, karabiber ve pulbiber katıp, soğumaya bırakın. Patlıcanlı sos için patlıcanı közleyin ve kabuğunu soyun.Daha sonra ceviz, sarmısak, zeytinyağı ve süt ile birlikte robottan geçirin. Patates cipsini, domates ve patlıcan sosla servis yapın.