Bademli Karışık Komposto Tarifi

Giriş Tarihi 16 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 16 Haziran 2016, 16:20
Bademli Karışık Komposto Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
Yarım su bardağı tatlı badem
2 adet büyük boy şeftali
1 adet büyük boy nektarin
10 adet kayısı
15 adet kırmızı erik
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 adet çubuk tarçın
10 adet tane karanfil
7 su bardağı su

Bademli Karışık Komposto Yapılışı
Bademleri küçük bir kaba alıp üzerine su ekleyin. Su kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alın. Soğuk sudan geçirip kabuklarını soyun. Yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurun. Meyvelerin hepsini küçük dilimler halinde doğrayıp bir tencereye alın. Üzerine tozşeker, tarçın, karanfil ve su ilave edin. Ocağa oturtup meyveler hafif diri kalacak şekilde pişirin. Ilındıktan sonra buzdolabına alın. İyice soğutup, üzerine kavrulmuş badem ekleyerek servis yapın.