Tarihi 29 Kasım 2017

Öyle kitleye böyle lider

Kılıçdaroğlu: Erdoğan'ın yurtdışı banka hesaplarında yüklü miktarda parası var.
Erdoğan: Yurtdışında şahsıma ait bir kuruş para olduğunu ispatlarsan istifa ederim.
Kılıçdaroğlu: 2011 yılında şu şirket kurulmuş. Kurucularını tanıyor musun? Şirkete şu isimler para göndermiş. Gereğini yerine getir.
Evet, olay tam olarak bu şekilde cereyan etti. Kılıçdaroğlu yine asılsız iddialarını dillendirdi, ne olduğu belli olmayan kağıtları delil diye kameralara salladı ama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurtdışındaki bankalarda parası olduğuna dair bir ispat sunamadı.
Maalesef Kılıçdaroğlu bunu siyaset zannediyor. Yurtdışı güdümlü Erdoğan karşıtlığının yerli taşeronu olmayı liderlik zannediyor. Gündemi belirlediğini, siyaset yaptığını düşünüyor. En fenası buna prim veren, bu siyaseti destekleyen bir kitle de var.
Aslında alan razı veren razı, öyle kitleye böyle lider ama arada olan Türkiye'ye oluyor!

BEYEFENDİ BÖYLE İSTİYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti'ye ince ayar yapmaya devam ediyor. Son olarak kendi adını kullanarak devlet kurumlarında iş yaptırmaya çalışanları çok açık bir şekilde uyardı.
Haksız taleple "beyefendi böyle istiyor" diye gelenler en yakınımdakiler bile olsa kapının önüne koyun, dedi.
Aslında mesele gayet açık...
"Beyefendi böyle istiyor" da işin bahanesi. Haksız talepte bulananlar kadar haksız talebi karşılamak işine gelenler tarafından arkasına saklanılan bir laf.
"Beyefendi'nin isteklerini" karşılamak madem bu kadar önemseniyor, garip gurebaya sahip çıkmak, vatandaşın taleplerini dinlemek ve gereğini yerine getirmek, sorunlara çözüm bulmak, halk odaklı siyaset yapmak, salon siyasetini terketmek gibi konularda da gayret gösterebilirler.

PENTAGON'UN AÇIKLAMASI
Daha önce bu köşede ABD başkanı Trump'ın YPG'ye silah vermeyi durduracağız sözü üzerine, ABD terör örgütünün Suriye kolunu silahlandırmayı bırakırsa kendisi için iyi olur. Silahlandırmaya devam ederse Türkiye'ye çok fazla zarar veremez çünkü Türkiye uzun süredir ABD ile stratejik ortaklıktan çok uzakta, kendi politikalarını geliştiriyor, yorumunu yapmıştım.
Üzerinden çok geçmedi ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri Trump'ı yalanladı ve YPG ile çalışmaya devam edeceğiz açıklamasında bulundu. Onlar YPG ile çalışmaya devam etsinler biz de milli çıkarımız ekseninde milli dış politikamıza devam edelim.
Böylesi daha iyi...

CEVABI BELLİ SORU
Bu kaçıncı açıklanmayan Kılıçdaroğlu belgesi, ispatlanmayan iftira?