Tarihi 16 Kasım 2017

Mızrak çuvala sığmayınca

Almanya'nın Münih kentinde yaşayan Kerem Schamberger sosyal medyada terör örgütü PKK'yı destekleyici mesajlar atınca, Alman polisi tarafından göz altına alınmış.
Evinde yapılan aramalar neticesinde çeşitli elektronik cihazlara el konulmuş.
Zannetmeyin ki Almanya yaptığı hatayı anladı. Terör örgütlerine destek vermekten, terör örgütlerine göz yummaktan vazgeçti. Bu sadece bir taktik hamle. Almanya'nın teröre desteği artık tevil götürmeyecek bir boyuta gelince mızrağı çuvala sığdırmak için bir hamle yaptılar.
Bu ve bunun gibi irili ufaklı haberler gelmeye devam edecektir. Almanya bu göstermelik hamleleri gerçekten PKK'ya destek vermediği için değil dosyalamak için yapıyor.
İlk ikili görüşmede hazırladıkları dosyayı önümüze koyacaklar. Bakın biz teröre destek vermiyoruz, hatta son 3 ay içerisinde şu kadar kişiyi teröre destek veren sosyal medya paylaşımlarından dolayı göz altına aldık diyecekler.
Mızrağı çuvala sığdırma çabası ama sığmayacak! Daha öncekiler nasıl sığmadıysa bu da sığmayacak!

​DÜNYA BEŞTEN BÜYÜK OLMALI
Zeyd Raad el Hüseyin.
Bu beyefendi Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri'ymiş.
Avrupa Birliği'nin mülteci politikasını 'insanlık dışı' olarak nitelemiş.
'Netice almış mı?', diye sorarsanız cevap maalesef olumsuz. Bu ve benzeri açıklamaların hiçbirisi netice doğurmadığı gibi bu da netice doğurmayacak.
Çünkü BM de AB de aynı çarpık uluslararası düzenin ürünleridir, aynı çarpık zihniyetin mamulleridir.
Dünyanın bir derdine derman olmayan, güçlünün gücünü tahkim etmekten başka bir işe yaramayan, mazlumun hakkını savunmak konusunda yok hükmünde bir uluslararası toplum...
Aslında ortada bir uluslararası 'toplum' da yok. Ortak bir amaç uğruna bir araya gelmiş aktörler mevzubahis değil çünkü. Kendi gücünü tahkim etmek isteyen aktörler, bu çabalarına ortak amaç adını takmışlar.
Bir kez daha 'dünya beşten büyüktür'

​PYD İLE DEAŞ ANLAŞMALIYMIŞ, GÜNAYDIN!
Olmayan uluslararası toplumun bir diğer sözde çabası da DEAŞ konusunda. DEAŞ karşıtı bir koalisyon var bildiğiniz üzere. Koalisyon var olmasına var ama sistematik olarak PYD'yi silahlandırmak dışında ne yaptığı belli değil.
Koalisyon PYD'yi silahlandırıyor, DEAŞ elindeki yerleri savaşmadan PYD'ye teslim ediyor, PYD ele geçirdiği bölgelerde nüfus mühendisliği yapıyor ve koalisyon başarısından ötürü PYD'yi silahlandırmaya devam ediyor.
Koalisyonun desteklediği Rakka operasyonu konuşuluyor şimdilerde.
PYD Rakka'yı DEAŞ'tan temizlemişti.
Daha doğrusu DEAŞ Rakka'yı PYD'ye teslim etmişti. Şimdi teslim anlaşmasının detayları ortaya çıkmış.
PYD kentteki DEAŞ'lı teröristlerin silahları ile birlikte sağ salim kaçmalarına yardımcı olmuş.
BBC'nin ilgili haberini okuyup da şaşıranlara 'Sabah şerifler hayr olsun' demek lazım.

​CEVABI BELLİ SORU
Bugünün sorusu YPG'yi müttefik olarak nitelendiren Amerikalı komutana bir gazeteci tarafından sorulmuş;
'Türkiye Afrin'e girerse, YPG'yi korur musunuz?'