Tarihi 8 Ekim 2017

Askerimiz var çok şükür

Geçtiğimiz günlerde MHP lideri Devlet Bahçeli Kerkük için beş bin ülkücü göreve hazır demişti. Bir açıklama da Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz'dan gelmiş. Beş bin değil beş yüz bin ülkücü ile göreve hazırız demiş. Ülkücülerin samimiyetinden şüphem yok ama bir hatırlatma yapmak lazım. Türkiye'nin savaşacak askeri var çok şükür. Bugün Kuzey Irak'a bir askeri operasyon başlamıyorsa bunun nedeni savaşacak askerimizin olmaması değil. Askeri operasyon yarın en uygun seçenek haline gelirse Türk milleti askersiz kalmaz çok şükür!

TERÖR KORİDORUNA KARŞI İDLİB İNTİKALİ
TSK'nın da destek vereceği İdlib Operasyonu başladı. Askeri kaynakların İdlib operasyonunun Fırat Kalkanı gibi TSK'nın aktif katılacağı bir askeri harekat olmayacağını, Özgür Suriye Ordusu güçleri kontrolü sağladıktan sonra TSK'nın bölgeye intikal ederek güvenliği sağlayacağını söylüyor. Türkiye'nin katılımı açısından Fırat Kalkanı gibi kapsamlı bir operasyon değil fakat bir intikal söz konusu. Peki ne anlama geliyor TSK'nın İdlib intikali?
Fırat Kalkanı ile birlikte okuyunca karşımıza nasıl bir manzara çıkıyor? Fırat Kalkanı Operasyonu'nda Türkiye'nin temel hedefi ve iddiası sınırlarını terör unsurlarından arındırmaktı.
Operasyonun ana hedefi DEAŞ kontrolündeki topraklar olsa da gerektirdiğinde PKK/YPG unsurlarıyla da çatışma yaşandı. Bir süredir de YPG unsurlarına belirli aralıklarla hava harekatı gerçekleştiriliyor. Türkiye şimdi de İdlib'e yuvalanmış El-Kaide bağlantılı terörist gruplara karşı bir operasyon gerçekleştirerek sınırlarında terör unsurlarına izin vermeyeceğini bir kez daha göstermiş oluyor. Ve tabii bu konuda batılı devletler gibi terör örgütleri arasında ayrım yapmayacağını da. Dün DEAŞ, bugün İdlib'deki HTS, yarın ve her zaman YPG.

BU GİDİŞLE GİRECEK BİR AB KALMAYACAK
Türkiye'de pek bilinmez ama Almanya aslında federal bir cumhuriyettir. 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçersek üniter yapımız bozulur, Türkiye federasyon olur' diyenlerin kulağı çınlasın. O zaman da 'federalizmin hükümet sistemi ile alakası yoktur, yarı-başkanlıkla yönetilen Fransa üniter devletken, parlamenter sistemle yönetilen Almanya federasyondur' demiştik de anlamaya niyetleri olmadığı için anlatamamıştık.
Federal Almanya'nın en zengin eyaletlerinden olan Bavyera'da faaliyet gösteren Bavyera Partisi Katalanların bağımsızlık referandumundan sonra gayrete gelmiş. Bavyera'nın Almanya'dan ayrılarak bağımsız olması yönünde çalışmalarını hızlandırmışlar.
İngilizler, Katalanlar, Bavyera derken böyle giderse ortada girecek bir AB kalmayacak.

CEVABI BELLİ SORU
CHP Genel Başkanı Öztürk Yılmaz Washington'da Beyaz Saray, Kongre, Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'ndan bazı yetkililerle görüşmüş.
Acaba Yılmaz ülkemizden ayrılmak üzere olan ABD Büyükelçisi John Bass'ın görev süresi boyunca verdiği rahatsızlıkla ilgili birkaç kelam etmiş midir ABD'li muhataplarına?